CONCURS – Castiga 10 licente Malwarebytes Anti-Malware PRO

Malwarebytes Anti-Malware este un program care este folosit de cele mai multe ori in cazul unor infectii necunoscute cu care antivirusul nu se descurca atat de bine. Este excelent pentru a detecta si indeparta programele rogue, spyware, troienii si programele de tip rootkit sau backdoor si orice adware, toolbar sau program nedorit.

Versiunea PRO ofera in plus protectie in timp real, cat si blocarea traficului online catre IP-urile nesigure. Deci devine o unealta ce previne, nu doar trateaza o infectie.

concurs malwarebytes anti-malware pro

Este unul dintre cele mai bune programe de pe piata anti-malware si in colaborare cu firma producatoare va oferim prin concurs 10 licente Malwarebytes Anti-Malware PRO valabile un an de zile.

Cum participati la concurs ?

Asteptam un comentariu la aceasta postare in care sa definiti\descrieti in maxim o fraza fiecare din urmatorii termeni: AV-Comparatives, Malware, Virus, Worm, Phishing, Backdoor, Exploit, VPN.

Asteptam raspunsurile voastre pana pe data de 30.11.2013, inclusiv!

Nu acordam contravaloarea in bani a premiilor oferite. Orice tentativa de fraudare (comentarii multiple de pe acelasi IP etc) va duce la descalificarea participantilor.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

41 responses to “CONCURS – Castiga 10 licente Malwarebytes Anti-Malware PRO”

 1. Neacsu Florin

  AV-Comparatives este un laborator independent de testare al antivirusilor oferind statistici publicului larg.
  Malware este un tip de software proiectat intenționat pentru deteriorarea unui computer.
  Virusul informatic este acel program de calculator care se poate auto-copia sau răspândi și infectează respectivul computer.
  Un worm este virusul care se multiplica dar nu poate altera fisierele aflanduse de obicei in memoria activa a calculatorului.
  Phishing reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar, aplicații de comerț electronic (ca eBay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.
  Un backdoor este o cale secreta (instructiuni in cadrul unui software) utilizata pentru a castiga acces in cadrul unui software sau serviciu online.
  Un exploit este o secvență de cod, o succesiune de date sau un set de comenzi, ce profită de o defecțiune sau de o vulnerabilitate în scopul de a determina un comportament nedorit sau neprevazut al software-ului.
  VPN este o rețea privată virtuală concepută tocmai pentru a crea într-o rețea publică o subrețea de confidențialitate aproape la fel de înaltă ca într-o rețea privată adevărată la care sunt legați numai utilizatori autorizați.

 2. aNdrei

  AV-Comparatives este o organizatie non-profit independenta care ofera testarea sistematica care verifica daca software-ul de securitate, cum ar fi soluțiile de securitate mobile PC / produse antivirus pentru Mac si bazate pe, viața de până la promisiunile sale.

  AV-Comparatives lucreaza in stransa colaborare cu mai multe institutii academice, in special Universitatea de Catedra de Calculatoare Innsbruck, pentru a oferi metode de testare stiintifice .

  Malware: Termenul de “malware” este prescurtarea de la “software rau intentionat”. “Malware” este un termen general care acopera toate tipurile de amenintari la adresa securitații computerului, cum ar fi virusi, spyware, viermi, troieni, rootkit-uri si asa mai departe.

  Virus: Un agent infectios, care de obicei consta dintr-o moleculă de acid nucleic intr-un strat de proteine​​, este prea mic pentru a fi vazuta prin microscopie lumina, si este capabil de a multiplica numai in celulele vii ale unei gazda.

  Worm: Este un program distructiv care se reproduce pe parcursul unui singur calculator sau intr-o retea, ambele cu fir si fara fir. Se poate face daune de reproducere mare, consumatoare de disc interna si resurse de memorie intr-un singur calculator sau prin epuizarea banda de retea. Se poate depune, de asemenea, un troian care transforma un calculator intr-un zombie pentru scopuri malitioase spam-ul si alte. Deseori, termenii “vierme” si “virus” sunt sinonime, cu toate acestea, viermele implica o metoda automata pentru reproducandu-se în alte computere.

  Phishing: Practica frauduloasa de trimiterea de e-mailuri care pretind a fi de la companii de renume, in scopul de a determina persoanele sa dezvaluie informații personale, cum ar fi parole și numere de card de credit, on-line.

  Backdoor: Un backdoor (de obicei scris ca un singur cuvant) este o metoda de ascuns pentru a obtine acces la distanta la un calculator sau alt sistem.

  Exploit: In computer, un exploit este un atac asupra unui sistem informatic, mai ales unul care profita de o anumita vulnerabilitate care sistemul ofera intrusi. Folosit ca un verb, termenul se refera la actul de a face cu succes un astfel de atac.

  VPN: O rtțea virtuala privata (VPN) este o retea care utilizeaza o infrastructura publică de telecomunicatii, cum ar fi Internetul, pentru a furniza birourilor la distanta sau utilizatori individuali, cu acces securizat la rețeaua organizatiei lor. O retea virtuala privata poate fi contrastat cu un sistem costisitor de linii detinute sau inchiriate care pot fi utilizate numai de o singura organizatie.Scopul unui VPN este de a oferi organizatiei cu aceleasi capacitati, dar la un cost mult mai mic.

 3. dan george

  Av comparatives- test independent al produselor antivirus
  malware- soft ostil sau cod de program rau intentionat
  virus- un program care se autoinstaleaza in computer si care poate produce stricaciuni la nivelul datelor, spatiului de stocare, etc
  worm – vierme program malitios care in general se autoraspandeste in retea atacand computerele tinta
  phishing- metoda prin care utilizatorul este pacalit sa acceseze pagini infectate
  backdoor – usa din spate- cod inclus in programe legitime, soft rau intentionat care pacaleste sistemul de securitate
  exploit – un set de comenzi sau un cod care profita de vulnerabilitatile computerului tinta pentru a provoca un comportament nedorit
  vpn – virtual private network – retea privata creata pentru a proteja datele, poate fi creata si in cadrul unei retele publice folosind tehnologie de codificare

 4. archildren

  AV-Comparatives: diferiti antivirusi sunt supusi unor testari tinand cont de anumite criterii(consum resurse, viteza de scanare, alarme false, soft gratuit sau contra cost etc.).

  Malware e un termen general(keylogger, troieni, viermi, rootkit). Scopul final – colectarea informatiilor sensibile(coduri bancare, parole de acces).

  Virus – mic program(secventa de cod rulata de un utilizator cu sau fara voia lui) care infecteaza diferite componente cheie dintr-un sistem de operare(exe, mbr, fisiere vitale). Se poate autocopia prin retea

  Worm – genul de infectie care se foloseste de o retea pentru a cauta/obtine/infecta o noua gazda. Merge mana in mana cu un backdoor sau rootkit. Poate duce la trafic suplimentar de date in reteaua respectiva.

  Phishing – o pagina web/site sau email care mimeaza unul legitim. Aduna date sensibile(nume utilizator, parola, numere card, pinuri).

  Backdoor – metoda de a accesa un sistem sau date confidentiale, neimplicand un user si parola.

  Exploit – apare sub mai multe forme(bug, vulnerabilitate). “Brese software” care urmeaza sa fie remediate prin patchuri, updateuri. Pot provoca DoS sau modificari in comportamentul software si/sau hardware.

  VPN – virtual private network reprezinta un mod de a proteja transmiterea informatiilor sensibile, de la un calculator la altul, de la un client la un server(un calculator se poate conecta la o retea sau doua retele se pot conecta intre ele folosind un vpn). In genere, un user si parola sunt necesare pentru conectare.

 5. aurel

  AV-Comparatives =Companie austriaca de testare a solutiilor antivirus .
  Malware= termen generic pentru softul rau intentionat.
  Virus=program ce se instaleaza pe PC ca un fisier executabil sau atasat unor programe legitime ,capabil sa se reproduca si sa produca modificari distructive asupra datelor sau componentelor hardware.
  Worm=program daunator cu capacitate de a se multiplica in memoria calculatorului si de a se raspandi singur infectand si alte calculatoare.
  Phishing=inselaciune electronica ce consta in obtinerea de date confidentiale folosite apoi pt. detrurnarea unor sume de bani .
  Backdoor=program care permite unui atacator sa acceseze computerele altor persoane fara stirea acestora.
  Exploit=program ce poate exploata vulnerabilitatile unui sistem in scopul obtinerii controlului asupra acelui sistem .
  VPN=retea (conexiune)securizata privata virtuala ce presupune extinderea a unei retele intranet peste o retea publica .

 6. Bogdan Florin

  Av-COMPARATIVES-testeaza toti antivirusi si stabileste care ofera protectie mai buna.
  MALWARE-Este un sofware cu intentii rele care provoaca pagube pc-ului.
  VIRUS-Este un program care se instaleaza singur, si provoaca pagube in sistemul de operare cat si in hardware pc-ului.
  WORM-Este un program standalone, nu infecteaza fisierele ci raspandeste copii ale lui.
  PHISHING-Este utilizat de persoanele rau intentionate pentru a afla informatii confidentiale, nr cardului de credit, parole etc. Folosesc email-urilr inselatoare sau copii ale site-urilor web.
  BACKDOOR-Este integrat in software de catre dezvoltator de a avea acces la anumite functii pe sistemul utilizatorului.
  EXPLOIT-Este un set de comenzi ce profita de o defectiune sau o vulnerabilitate in scopul de a determina un comportament nedorit al software de pe un calc sau dispozitiv electronic/ are ca scop obtinerea controlului calc.
  VPN-Este o tehnologie de comunicatii computerizata sigura folosita mai ales de companii.

 7. SGV

  AV-Comparatives: se fac diferite teste dupa anumite criterii standard (consum resurse, viteza de scanare, alarme false, soft gratuit sau contra cost etc.);

  Malware: reprezinta orice aplicatie de tipul: keylogger, troieni, viermi, rootkit, ce are ca scop furtul diferitelor informatii confidentiale (parole de acces, tranzactii online, coduri bancare);

  Virus: aplicatie software (secventa de cod rulata de un utilizator cu sau fara voia lui, de obicei fara voia lui) care modifica fisiere sistem ale unui sistem de operare (extansia: exe, mbr, etc.), care mai apoi duce la o functionare anormala a sistemului de operare, stergerea anumitor date/fisiere din calculator, etc.;

  Worm: un tip de virus care se foloseste de o retea pentru a cauta, obtine, infecta, sterge o noua gazda. De obicei este utilizat impreuna cu backdoor sau rootkit si poate duce la incarcarea traficului de date al respectivei retele;

  Phishing: o pagina web sau email care este copia fidela a unei pagini originale si care colecteaza date confidentiale (ID-uri, nume utilizator, parole, numere card, pinuri, etc.);

  Backdoor: metoda de a accesa un sistem sau date confidentiale, neavand nevoie de setul user/parola;

  Exploit: apare sub mai multe forme (bug, vulnerabilitate, etc.), pot provoca un atac cibernetic de tip DoS (de la expresia engleză Denial of Service, în traducere: refuzul, blocarea serviciului) sau DDoS (Distributed Denial of Service, blocarea distribuită a serviciului) este o încercare frauduloasă de a indisponibiliza sau bloca resursele unui calculator. Deși mijloacele și obiectivele de a efectua acest atac sunt foarte diverse, în general acest atac este efectul eforturilor intense ale unei (sau a mai multor) persoane de a împiedica un sit web sau și servicii din Internet de a funcționa eficient, temporar sau nelimitat. Autorii acestor atacuri au de obicei drept țintă situri sau servicii găzduite pe servere cu cerințe înalte, cum ar fi băncile, gateway-uri pentru plăți prin carduri de credit și chiar servere în întregime.O metodă tradițională de atac provoacă „saturarea” calculatorului țintă (victimei) cu cereri de comunicare externe, astfel ca să nu mai poată reacționa eficient la traficul Internet legitim, sau chiar să devină indisponibil. În termeni generali, atacurile de tip DoS se realizează pe mai multe căi:
  – provocarea unui reset forțat al calculatorului sau al mai multor calculatoare,
  – consumarea intensă a resurselor disponibile ale unui server, astfel încât acesta să nu mai poată furniza servicii,
  – blocarea comunicațiilor dintre utilizatorii bine intenționați și calculatorul victimă, astfel încât acesta să nu mai poată comunica adecvat.
  Atacurile de tip Denial of Service sunt considerate încălcări ale politicii de utilizare corectă a Internetului elaborate de Internet Architecture Board (IAB). De asemenea aceste atacuri constituie deseori încălcări ale legislației din țara respectivă;

  VPN: virtual private network reprezinta un mod de a proteja transmiterea informatiilor uzuale, confidentiale, de la un calculator la altul (remote), de la un client la un server (un calculator se poate conecta la o retea sau doua retele se pot conecta intre ele folosind un VPN).Pentru conectare este nevoie de user si parola si aplicatii dedicate, de genul: Cisco VPN Client, etc.

 8. catalin

  vai!… trebuie sa scriu 8 fraze?!… mai bine cumpăr licenta 🙂

 9. Galan Costin

  AV-Comparatives: Laborator de analiza in special al clientilor de antivirus folosind teste independente si impartiale.

  Malware: orice fel de *.exe care are ca scop sustragerea de informatii

  Virus: program ce poate fi complex (se poate atasa de procese, poate sa se infiltreze intr-un program legitim) care dauneaza calculatorului (fie prin viteza de lucru, fie prin memorie de stocare si fie prin deschiderea de backdoors)
  Worm: se replica prin sistem si de obicei nu afecteaza standalone
  Phishing: Tehnica de Social Engineering prin care atacatorul incearca sa sustraga informatii de la o potentiala victima prin imitarea unei entitati(fie persoana:email, site, companie:telefon)
  Backdoor: o metoda creata de un atacator prin care poate intra in sistemul de calcul al unei victime aproape oricand fara a fi nevoit sa apeleze la un Exploit
  Exploit:un ansamblu de comenzi si aplicatii prin care un atacator poate exploata vulnerabilitati deja existente.
  VPN: un “tunel” securizat intre doua persoane in care prin encriptie o persoana rau intentionata nu mai poate folosi atacurile de tip MIM

 10. Horia

  Av-comparatives-testare si comparare de antivirusi;
  Malware-software infectat ce da bataide de cap pentru securitatea datelor;
  Virus-un fel de ,,raceala” pentru calculator care se inmulteste cu scopul de a afecta cat mai mult os-ul, software sau date;
  Worm-program malware ce face ,,galerie” in reteaua de calculatoare pentru a se raspandi;
  Phishing-atac la datele personale si la bani prin intermediul unor comunicari electronice;
  Backdoor-accesarea pe internet a unui calculator fara voia proprietarului;
  Exploit- exploatarea unei erori sau vulnerabilitati pentru dereglarea sau preluarea unui pc;
  VPN-virtual private network=retea care prezinta siguranta pentru calculator.

 11. CatalinC

  Daca nu aveam MBAM Pro nu stiam ca de fiecare data cand intru pe acest site un IP din Olanda este blocat … cand aveti de gand sa curatati serverul de virusi sau adware , spam etc ???
  Nu o sa sa mai creada nimeni in ofertele astea …
  109.236.82.186 was found in our database!

  This IP was reported 9 times. Click here for details.

  ISP: WorldStream
  Host Name: MSD1-1.Edge.ScaleEngine.net
  Organization: WorldStream
  Country: Netherlands (NL)
  City: N/A
  PrivatePC IP-BLOCK 109.236.82.186 (Type: outgoing, Port: 49575, Process: opera.exe)

 12. sapiens

  AV-Comparatives _ companie austriaca ce testeaza programe de securitate, utilizand diverse tipuri de teste

  Malware _ software rau intentionat, creat special pentru a deteriora sisteme informatice sau a accesa informatii fara voia utilizatorului

  Virus _ program ce se instaleaza singur, fara voia utilizatorului, provocand daune sofware sau hardware

  Worm _ program rau intentionat, ce se multiplica singur pentru a invada si alte PC-uri

  Phishing _ tehnica de obtinere a unor informatii utile (parole, nr card, PIN), folosind deghizarea in site-uri / mail-uri de la companii de incredere

  Backdoor _ program rau intentionat ce permite accesarea datelor din PC fara stirea utilizatorului

  Exploit _ program ce profita de un bug, o vulnerabilitate a sistemului, pentru a provoca un comportament nedorit

  VPN _ retea privata virtuala, ce acopera o retea publica, transmitand astfel datele securizat (prin criptarea datelor)

 13. Ion

  Prea mult de scris si ma doare incheietura la mana stanga.

  1. axelluny

   Neluțu …păi nu trebuie să fii original…trebuie doar să participi,că poate ai noroc

 14. Steve15

  AV-Comparatives-Institut de testare a antivirusilor ce ofera diverse statistici bazate pe mai multe categori:detectie,protectie,consum
  Malware-Software rau intentionat creat pentru a deteriora sistemele informatice
  Virus-Progam ce se instaleaza si actioneaza singur , provocand daune calculatorului , atat pe partea de soft cat si pe partea de hard.
  Worm-Virus facut pentru a se multiplica si a produce infectii cat mai mari
  Phishing-Tentativa de obtinere a datelor personale , private
  Backdoor-Program rau intentionat ce permite accesarea pc-ului de la distanta
  Exploit-Program ce ataca/profita de o vulnerabilitate sau de un bug pentru a provoca un comportament anormal al aplicatiei
  VPN-retea privata virtuala, ce acopera o retea publica, transmitand astfel datele securizat

 15. alexandru

  Av Comparatives-companie independenta de testare a antivirusilor
  Malware-Programe rau intentionate(o combinatie a cuvintelor mal-din franceza-rau sau din engleza malicious si software(program)
  Virus-program care isi insereaza codul in alte programe,provocand daune
  Worm-program care se multiplica pentru a infecta alte calculatoare,se raspandeste pe mai multe cai:prin email,prin retele.etc
  Phishing-metoda folosita de criminali pentru obtinerea datelor personale.Tentativele de phishing sunt deghizate ca lucruri care provin de la surse cunoscute,Dar sunt false
  Backdoor-o cale de acces a infractorilor prin portite lasate in programe sau prin programe facute de infractori
  Exploit-un program sau un set de comenzi care profita de vulnerabilitati din alte programe pentru a rula cod malitios pe un pc
  VPN-o retea care ofera utilizatorilor acces criptat la informatii

 16. Bobe Ionut Gabriel

  AV-Comparatives, Malware, Virus, Worm, Phishing, Backdoor, Exploit, VPN.

  AV-Comparatives – Companie de testare a securitati pentru calculator/telefon/mac.

  Malware – mai pe scurt ca termen cunosc ca toti “virus” creat pentru a fura si paguba daune utilizatorilor.

  Virus – Program creat pentru inselearea si a paguba daune sau a fura datele utilizatorilor.

  Worm – Este un program care se “introduce” singur si ruleaza independent pentru a introduce alti virusi sau a paguba daune majore.

  Phishing – Pagini false ale bancilor/site-uri de vanzare si achizitionare bunuri sau de a plati facturi.
  Create pentru a fura datele bancare sau alte conturi personale.

  Backdoor – Program care acceseaza un sistem sau date confidentiale, neavand nevoie de setul user/parola.

  Exploit – De obicei probleme minore prin care hackeri gasesc “luminita de la capatu tunelului”, adica intrarea intr-un server securizat pentru a descoperii si fura bunuri,conturi etc.

  VPN – retea privata virtuala, ce acopera o retea publica, transmitand astfel datele securizat (prin criptarea datelor)

 17. xpert

  AV-Comparatives – societate care se ocupa cu testarea solutiilor antivirus
  Malware – soft creat cu scopul de a crea daune
  Virus – este un tip de malware care este in stare sa infecteze fisierele
  Worm – un soft care, odata instalat se multiplica pentru a propaga daune
  Phishing – modalitate prin care se fura informatii personale
  Backdoor – o cale secreta prin care se acceseaza date din computer
  Exploit – este o încercare frauduloasă de a indisponibiliza sau bloca resursele unui computer
  VPN – un mod de proteja transmiterea informatiilor

 18. WindowsCluj

  AV-Comparatives =Companie austriaca de testare a solutiilor antivirus .
  Malware= termen generic pentru softul rau intentionat.
  Virus=program ce se instaleaza pe PC ca un fisier executabil sau atasat unor programe legitime ,capabil sa se reproduca si sa produca modificari distructive asupra datelor sau componentelor hardware.
  Worm=program daunator cu capacitate de a se multiplica in memoria calculatorului si de a se raspandi singur infectand si alte calculatoare.
  Phishing=inselaciune electronica ce consta in obtinerea de date confidentiale folosite apoi pt. deturnarea unor sume de bani .
  Backdoor=program care permite unui atacator sa acceseze computerele altor persoane fara stirea acestora.
  Exploit=program ce poate exploata vulnerabilitatile unui sistem in scopul obtinerii controlului asupra acelui sistem .
  VPN=retea (conexiune)securizata privata virtuala ce presupune extinderea a unei retele intranet peste o retea publica .
  AM SCRIS TOATA POEZIA 🙂

 19. Pivoman

  AV-Comparatives – is an Austrian independent antivirus test lab.

  Malware – short for malicious software, is software used to disrupt computer operation, gather sensitive information, or gain access to private computer systems.

  Virus – a computer virus is a type of malware that, when executed, replicates by inserting copies of itself (possibly modified) into other computer programs, data files, or the boot sector of the hard drive; when this replication succeeds, the affected areas are then said to be “infected”.

  Worm – acomputer worm is a standalone malware computer program that replicates itself in order to spread to other computers.

  Phishing – is the act of attempting to acquire information such as usernames, passwords, and credit card details (and sometimes, indirectly, money) by masquerading as a trustworthy entity in an electronic communication.

  Backdoor – a backdoor in a computer system (or cryptosystem or algorithm) is a method of bypassing normal authentication, securing illegal remote access to a computer, obtaining access to plaintext, and so on, while attempting to remain undetected.

  Exploit – an exploit (from the verb to exploit, in the meaning of using something to one’s own advantage) is a piece of software, a chunk of data, or sequence of commands that takes advantage of a bug, glitch or vulnerability in order to cause unintended or unanticipated behaviour to occur on computer software, hardware, or something electronic (usually computerised).

  VPN – a virtual private network (VPN) extends a private network across a public network, such as the Internet.

  Please count me in.
  Thanks

 20. qwer0

  AV-Comparatives is an independent not-for-profit organization offering systematic testing that checks whether security software, such as PC/Mac-based antivirus products and mobile security solutions, lives up to its promises.

  Malware is acronym of malicious software.

  Virus is a computer program, a part of code, type of malware that, when executed, replicates by inserting copies of itself (possibly modified) into other computer programs, data files.

  Worm is a standalone malware computer program that replicates itself in order to spread to other computers via network.

  Phishing is the act of attempting to acquire information such as usernames and passwords.

  Backdoor is a computer system (or cryptosystem or algorithm) is a method of bypassing normal authentication, securing illegal remote access to a computer.

  Exploit is a piece of software, a chunk of data, or sequence of commands that takes advantage of a bug, glitch or vulnerability in order to cause unintended or unanticipated behaviour to occur on computer software or hardware.

  VPN – Virtual private networks give a way to extend their secure networks using Internet pathways.

 21. Nick

  Vreau și eu!Ca sa nu mai am treaba cu malware-ul,virus,worm,etc,nu ca as avea cumva… 🙂
  dar vroiam sa vad dacă mai merge cu învechitul și foarte popularul, “vreau și eu!”! :))))))))

 22. Moroi

  Malware – Software rau intentionat. Poate fi folosit ca termen generic pentru virusi, exploit, worms, etc.

  VPN. Virtual Private Network. Este o retea privata, ce poate fi accesata prin intermediul internetului. Functioneaza pe principiul client-server si poate adauga un strat de securitate. De exemplu eu prin VPN imi accesez datele de pe serverul de la munca si imi pot copia de acolo ce ma intereseaza.

 23. axelluny

  AV-Comparatives =Companie austriaca de testare a soluțiilor antivirus .
  Malware= termen generic pentru softul rău intenționat.
  Virus=program ce se instalează pe PC ca un fișier executabil sau atașat unor programe legitime ,capabil sa se reproducă și sa producă modificări distructive asupra datelor sau componentelor hardware.
  Worm=program dăunător cu capacitate de a se multiplica în memoria calculatorului și de a se raspandi singur infectând și alte calculatoare.
  Phishing=înșelăciune electronica ce consta în obținerea de date confidențiale folosite apoi pentru deturnarea unor sume de bani .
  Backdoor=program care permite unui atacator sa acceseze computerele altor persoane fără știrea acestora.
  Exploit=program ce poate exploata vulnerabilitățile unui sistem în scopul obținerii controlului asupra acelui sistem .
  VPN=rețea (conexiune)securizata privata virtuala ce presupune extinderea a unei rețele intranet peste o rețea publica

 24. stormcraft

  AV-Comparatives este unul dintre cele mai importante laboratoare independente de testare a soluțiilor antivirus din lume și singurul care lucrează cu guvernul chinez pentru a avea acces la cei mai periculoși viruși existenți.

  Malware-ul, derivat de la malicious software (program rău intenționat) este un software proiectat pentru a se infiltra sau pentru a aduce daune sistemului informatic (computer), fără acordul proprietarului.

  Un virus este de obicei un program proiectat să se autoreplice, infectând cât mai multe calculatoare, fără ca utilizatorii să îşi dea seama pe moment de acest lucru

  Un vierme (sau worm) este un program standalone ce nu are nevoie de intervenția utilizatorului pentru răspândire. El nu infectează fișiere existente ci răspândește copii de ale lui.

  Phishing-ul este o infracţiune informatică prin care se colectează date confidenţiale ca numere de cont, numere de card, coduri PIN, parole de acces, CNP-uri, pentru a fi folosite ulterior în scopuri infracţionale (furtul de bani, comenzi de produse pe Internet etc).

  Backdoor este termenul utilizat în domeniul IT pentru a defini acele facilităţi incluse în software (vezi aici ce înseamnă software) sau în componentele hardware , cu scopul de a permite unor terţi să acceseze de la distanţă diverse sisteme informatice sau sisteme de comandă şi control -SCADA, fără ca utilizatorii de drept să conştientizeze acest lucru.

  Exploit – este o aplicatie, dispozitiv sau metoda, care permite folosirea (exploata, de aici si numele) vulnerabilitatii existente dintr-o aplicatie sau dispozitiv.

  Termenul VPN (Virtual Private Network)- reţea privată virtuală se poate defini ca fiind o extensie a reţelei Intranet a unei companii peste o reţea publică,

 25. Transilvania Ghost

  Hi,
  here is my description:
  AV-Comparatives » very good AV test/review site
  Malware » malicious program
  Virus » computer infection by malware
  Worm » prepare to infect other computers
  Phishing » stole of sensitive data
  Backdoor » illegal access to a computer
  Exploit » search for a “disease” in order to attack computer
  VPN » is a secure connection between private networks over a public network.

  Thank You!

 26. Paul O Snawder

  AV-Comparatives: are various tests by standard criteria (resource consumption, scanning speed, false, free or fee, etc..)

  Malware: means any application of type keyloggers, Trojans, worms, rootkits, aimed at stealing various confidential (passwords to access online transactions, bank codes);

  Virus: application software (code sequence run by a user with or without his will, usually without his will) that modify system files of the operating system (extendable: exe, mbr, etc.), Which then leads to a abnormal functioning of the operating system, delete some data / files from your computer, and so on;

  Worm: a type of virus that uses network to seek, obtain, infect a new host remove. Usually used with backdoor or rootkit and may result in data traffic load of that network;

  Phishing: a web page or email that is an exact copy of the original pages and collects confidential data (IDs, user names, passwords, card numbers, pins, etc.).

  Backdoor: method to access a system or confidential data, no need to set user / password;

  Exploit: appears in several forms (bug, vulnerability, etc..) Can cause a DoS cyber attack (from the English expression Denial of Service, in translation: denial, denial of service) or DDoS (Distributed Denial of Service, block Distributed Service) is a fraudulent attempt to freeze or lock the computer resources. Although the means and objectives to carry out this attack are very different, in general this attack is the result of an intense effort (or more) people to prevent a website or and Internet services to operate efficiently, temporarily or indefinitely. The authors of these attacks typically target sites or services hosted on servers with high requirements, such as banks, payment gateways with credit cards and even servers întregime.O traditional method of attack causes the “saturation” target computer ( victim) with external communications requests, such that they can not respond effectively to legitimate Internet traffic, or even become unavailable. In general terms, DoS attacks are carried out in several ways:
  – Cause a forced reset of the computer or several computers,
  – High consumption of resources available to a server so that it can no longer provide services
  – Blocking communications between computer users and well-meaning victim so that it can no longer communicate adequately.
  Denial of service attacks are considered violations of fair use policy developed Internet Internet Architecture Board (IAB). Also these attacks are often violations of law in the country;

  VPN: Virtual Private Network is a way to protect the transmission of common information, confidential from one computer to another (remote) from a client to a server (a computer can connect to a network or two networks can be connected between them using a VPN). need for user login and password and dedicated applications, such as: Cisco VPN Client, etc.

  Please count me in.
  Many thanks!!
  theodas

 27. osman

  av-COMPARATIVES-testeaza toti antivirusi si stabileste care ofera protectie mai buna.
  MALWARE-Este un sofware cu intentii rele care provoaca pagube pc-ului.
  VIRUS-Este un program care se instaleaza singur, si provoaca pagube in sistemul de operare cat si in hardware pc-ului.

 28. Phil

  Thanks for this offer! The info needed is here: AV-Comparatives is an independent testing laboratory of antivirus products. Malware means “malicious software”. Virus is a program designed to replicate and infect another computer. A worm is designed to infect and replicate in the memory of the computer. Phishing acquires personal info and then attempts to use this in a malicious manner. Backdoor is when your pc is accessed -often remotely -without your knowledge in order to infect and acquire confidential info. Exploit takes advantage of a vulnerability in a computer to gain access. VPN is a Virtual Private Network that allows a private pathway on a public network.

 29. raiden

  AV-Comparatives: AV testing group
  Malware=Virus
  Worm: malware which calls home
  Phishing: fake web/email to collect your login/pass or similar data
  Backdoor: it’s a bug in a software made on purpose to be “exploited” later
  Exploit: use the bug of a softare to get additional rights
  VPN: virtual private network (self explanatory)

 30. happyday

  AV_Comparatives – organizatie care testeaza programele antivirus cu atata sarguinta incat rezultatul final e de neinteles chiar si pentru realizatorii testelor cu pricina.
  Malware – familie de programe destinate intreruperii rutinei zilnice a utilizatorului obisnuit prin intinderea la maxim a nervilor acestuia
  Virus – parazit care se agata de orice mijloc informatic de transport in scopul spurcarii pretioaselor fisiere ale computerului-destinatie
  Worm – specie de malware din clasa anelidelor care se multiplica imprastiindu-si segmentele prin intreg sistemul de operare
  Phishing – mica pacaleala care testeaza inocenta utilizatorilor aproape obisnuiti
  Backdoor – o borta creata in scopul obtinerii de informatii pretioase din computerele muritorilor de rand
  Exploit – actiunea sau instrumentul unui infractor care se foloseste de o biata vulnerabilitate in scopul realizarii unor grozave marsavii
  VPN (or Virused Private Network) – e reteaua vecinului meu de vizavi

 31. Serban Daniela

  Incerc sa scriu … sa scriu fara sa ma simt asemeni unui elev prins cum copiaza cu caietul pe genunchi. Pentru ca, marturisesc in mod onest ca terminologia folosita pentru a putea accede la concurs, imi este straina, insa iata … a trebuit sa ma informez macar ca si cultura generala. Asa cum recunosc in mod onest ca soft-ul imi este extrem de familiar.De MUUUUUUUUUULTE ORI m-a scos din impas.Era singurul soft care odata instalat, imi oprea restartarea haotica a PC-ului.Iar apoi, dupa ce trial-ul expira, calvarul reincepea … Cei/cele care vor castiga licenta, se pot considera cu adevarat norocosi pentru ca este un soft extrem de util si de eficient.

  Deci, doamnelor si domnilor sa incepem: sa incepem sa scriem ceva care la prima vedere sa nu para chiar un copy-paste oribil, desi-in mod clar-cunostientele in acest domeniu, nu sunt exact punctul meu forte.

  AV-Comparatives Companie de testare a soluțiilor antivirus .
  Malware -software proiectat intenționat pentru deteriorarea unui computer sau infiltrarea în el, sau/și deteriorarea ori infiltrarea în întregi rețele de computere, fără consimțământul proprietarului respectiv
  Virusul-program care se instalează singur, fără voia utilizatorului, și poate provoca pagube atât în sistemul de operare cât și în elementele hardware (fizice) ale computerului.
  Worm-impartasesc cateva caracteristici in comun cu virusii. Una este aceea de autoreplicare. Spre deosebire de virusi, viermii sunt independenti si nu necesita un cod executabil pentru multiplicare. Raspandirea de la un calculator la altul se face prin intermediul mediului de retea.
  Phishing-ul este un proces fraudulos prin care se incearca obtinerea (furtul) unor informatii, nume de utilizator, parole, detalii despre carduri bancare sau alte date cu caracter personal, printr-un mesaj sau alta metoda de comunicare electronica, in care se pretinde ca autorul este o entitate de incredere. In majoritatea cazurilor, se pretinde ca, comunicarile electronice vin din partea unor site-uri ale anumitor banci, site-uri de licitatie, site-uri care administreaza plati online, etc.
  Back doors-sunt reprezentate de catre orice mecanism ce ocoleste o verificare de securitate. Pot fi introduse in coduri continute de diferite programe sau pot fi independente.
  Exploit-program sau o secvență de date ori de comenzi care exploatează o vulnerabilitate a unui sistem informatic în scopul de a cauza un comportament neprevăzut sau neanticipat al respectivului sistem. Asta de obicei presupune obținerea controlului asupra unui sistem de calcul sau măcar obținerea unui nivel mai ridicat de privilegii față de cel legitim. Nu sunt neobișnuite nici cazurile în care un exploit este utilizat pentru a provoca un atac de tip DoS (Denial of Service).
  VPN (Virtual Private Network)- reţea privată virtuală se poate defini ca fiind o extensie a reţelei Intranet a unei companii peste o reţea publică

 32. Max Brechler

  AV-Comparatives = O firma de testare a produselor anti-virus care este independenta;si are sediul in Austria.

  Malware = Cuvantul Malware indica toate tipurile de software rau intentionate care pot face infecta sau deteriora un PC.

  Virus = Este un program care se instaleaza in PC fara stirea utilizatorului conceput pentru a infecta,bloca accesul,stergerea unui fisier si sau incetinirea vitezei de lucru a PC-ului.

  Worm = Este un tip malware conceput pentru a se multiplica in retea iar apoi sa se raspandeasca in alte PC-uri.

  Phishing = Phishing-ul este un proces fraudulos prin care se incearca obtinerea (furtul) unor informatii,in care se pretinde ca autorul este o entitate de incredere.

  Backdoor = este folosit cu scopul de a permite unor terţi să acceseze de la distanţă PC-urile fără ca utilizatorii de drept să conştientizeze acest lucru.

  Exploit = este un program sau o secvență de date ori de comenzi care exploatează o vulnerabilitate a unui program în scopul de a cauza un comportament neprevăzut sau neanticipat al respectivului sistem.

  VPN = este o retea virtuala privata care este folosit pentru a crea o subretea iar PC-ul care este conectat prin VPN nu poate comunica cu PC-urile din reteua de baza. Iar conexiunea VPN este criptata pentru o securitate sporita.

 33. osman can

  av-COMPARATIVES-testeaza toti antivirusi si stabileste care ofera protectie mai buna.
  MALWARE-Este un sofware cu intentii rele care provoaca pagube pc-ului.
  VIRUS-Este un program care se instaleaza singur, si provoaca pagube in sistemul de operare cat si in hardware pc-ului.

 34. Daniel

  AV-Comparatives – Laborator independent de testare a solutiilor antivirus
  Malware – software instalat fara acordul utilizatorului care pune in pericol securitatea datelor personale
  Virus – program rau intentionat care poate afecta grav calculatorul
  Worm – un tip de virus care se propaga cu usurinta
  Phishing – furt de informatii digitale
  Backdoor – programe care ocolesc sitemele de securitate ale calculatorului
  Exploit – program care exploateaza vulnerabilitatilor sistemului
  VPN – retea privata criptata , cu un grad de securitate ridicat

 35. Popescu

  AV-Comparatives nu reprezinta nici mai mult nici mai putin decat un laborator de testare ale produselor antivirus in functie de anumite criterii de comparare.
  Termenul de malware este definit ca find un program rau intentionat ce poate periclita siguranta unui sistem de operare.
  Virusul este un program malitios,avand de regula un rol distructiv in sistemul gazda.
  Worm-program de sine statator,avand capacitate de autopropagare foarte mare.
  Phishing-modalitate de inducere in eroare a utilizatorilor prin comunicate false din partea serviciilor utilizate in viata cotidiana,pagini clonate ale serviciilor utilizate etc..
  Backdoor-software rau intentionat ascuns bine in sistem ce faciliteaza accesul atacatorului catre sistemul gazda.
  Exploit-actiune intreprinsa de catre atacator cu scopul de a exploata o vulnerabilitate ascunsa.
  VPN-protocol de transmitere a datelor in siguranta.

 36. mieszko

  1. AV-Comparatives – Comparative teste de capacitatea de detectare de diverse populare produse antivirus.
  2. Malware – software rău intenționat
  3. Viruses
  program sau o bucată de cod ostil fezabile care se ataseaza pentru a suprascrie sau să înlocuiască un alt program, în scopul de a se reproduce fără consimțământul utilizatorului.
  4. Worm
  virus-cum ar fi malware reproduce doar de rețea. Spre deosebire de viruși, ei nu au nevoie de “gazda”. Adesea duplicat e-mail.
  5. Phishing – colectarea de informații personale sensibile (cum ar fi parole sau datele cardului de credit), pentru a impresiona o persoană de încredere sau instituție pentru care este nevoie urgentă de informații.
  6. Backdoor – preia controlul asupra calculatorului infectat, permițându-i la o acțiune administrativă, inclusiv eliminarea și backup de date. Ca un backdoor troian pretinde fișiere și programe, care utilizează de multe ori utilizatorul. Acest lucru permite atacatorilor să administreze sistemul de operare prin intermediul internetului. Apoi efectuează sarcina, în ciuda cunoștințelor și voința victimei.
  7. Exploit – cod pentru a direcționa rupere în computerul victimei, de a face modificări sau de a lua controlul folosește o vulnerabilitate în software-ul instalat pe computerul victimei. Exploateaza poate fi utilizat în ataca site-urile ale căror motoare sunt bazate pe limbaje de scripting (schimbare în conținut sau de a lua controlul administrativ), sisteme de operare (servere și terminale client) sau aplicatii (suite de birou, browsere Web sau alte software).
  8. VPN – un tunel prin care fluxurile de trafic în rețeaua privat

  Vă mulțumesc pentru concurs!

 37. super

  AV-Comparatives este o organizatie independenta de laborator austriac de testare antivirus. Se

  testează și evaluează software-ul antivirus, eliberând în mod regulat diagrame și rapoarte care sunt

  disponibile gratuit pentru public și mass-media

  Malware este un termen general utilizat pentru a se referi la o varietate de forme de software ostil

  sau intruziv

  Un virus de calculator se atașează la un program sau fișier care să îi permită să se răspândească de

  la un computer la altul, lăsând infectii cum se deplaseaza. Ca un virus uman, un virus de calculator

  poate varia în severitate: unele pot provoca efecte doar ușor enervant în timp ce altele pot

  deteriora hardware-ul, software-ul sau de fișiere.

  Worm
  Un vierme este similar cu un virus de proiectare și este considerat a fi o subclasă a unui virus.

  Viermi răspândi de la calculator la calculator, dar, spre deosebire de un virus, acesta are

  capacitatea de a călători fără nici o acțiune umană. Un vierme profită de fișiere sau de transport

  informații funcții pe sistemul dvs., care este ceea ce îi permite să călătorească liber.

  Phishing constă în obținerea de date personale, cum ar fi parole la site-uri web sau numere de card

  de credit. Hoț cyber prezintă forma lui sacrificiu pe site-ul web, e-mail sau alt mesaj de la

  iluzia amintește de originalul.

  Backdoor
  O ușă din spate este un mijloc de acces la un program de calculator ce ocolește mecanisme de

  securitate. Un programator poate instala, uneori, o usa din spate, astfel încât programul poate fi

  accesat pentru depanare sau în alte scopuri.

  Exploit
  In calcul, un exploit este un atac asupra unui sistem informatic, mai ales unul care profita de o

  vulnerabilitate deosebită că sistemul oferă de intruși.

  VPN
  Rețele virtuale private (VPN, rețea privată virtuală) este un punct punct-la-de către o rețea

  privată sau o rețea publică cum ar fi Internetul.Clientul VPN utilizează special, bazat pe

  protocoale TCP / IP, numite protocoale de tunelare, ap

 38. CatalinC

  Din cate stiu eu licentele Mbam Pro sunt pe viata si nu pentru 1 an !!!! click aici si cititi …https://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=117778 😛 Each license is “lifetime”, though, and can be transferred to another computer.

 39. constantin

  oameni buni nu va inteleg. malwarebytes gasiti si pe torrent (licenta)si nu fol la nimic. incercati naibii un av gratuit si nu mai pierdeti vremea cu prostii.

Leave a Reply