59% dintre utilizatori pun mai mult pret pe datele din computer decat pe dispozitiv

Cei mai mulți utilizatori considera ca datele pe care le stocheaza pe dispozitivele lor sunt mai importante decat computerul in sine. Potrivit unui studiu realizat in vara anului 2013 de B2B International alaturi de Kaspersky Lab, 59% dintre utilizatori considera ca fotografiile și documentele lor sunt chiar mai de preț decat un computer scump. Cu toate acestea, in cazul unui atac malware, peste 50% dintre acestia au constatat ca se aflau in imposibilitatea de a-si recupera toate datele pierdute.

Ce este mai valoros: un computer scump sau o prima fotografie a unui copil pastrata pe hard disk? Un laptop sau e-mailurile impartasite cu persoanele dragi, stocate in memoria acestuia? O tableta de ultima generatie sau clipuri video de la o reuniune cu prieteni dragi? Majoritatea respondenților au ales in unanimitate – informatiile cu caracter personal valoreaza mai mult decat orice dispozitiv, indiferent de cat de scump este acesta.

Din pacate, oamenii iși pierd adesea informațiile valoroase: potrivit sondajului, unul din cinci atacuri malware se incheie cu pierderea de date cu caracter personal. 61% dintre utilizatorii care au fost atacati nu au reusit sa isi recupereze toate informatiile pierdute. Pentru infractorii cibernetici, datele cu caracter personal reprezinta un bun ce poate fi comercializat: acestia pot fura informatiile valoroase pentru a le folosi in alte actiuni frauduloase, cum ar fi pentru a obtine controlul asupra conturilor de online banking ale utilizatorului sau pentru a-i bloca accesul la informațiile delicate, cerand in schimb o rascumparare pentru recuperarea lor. Utilizarea pe scara larga a dispozitivelor mobile a agravat situația: fiecare nou smartphone personal sau tableta ofera infractorilor o cale in plus de atac.

Deși varietatea și numarul de amenintari cibernetice sunt in creștere, informațiile cu caracter personal pot fi pastrate in siguranța cu ajutorul unei soluții de securitate de incredere.

Grija fata de lucrurile cu adevarat importante

De 16 ani, Kaspersky Lab dezvolta tehnologii care combat in mod eficient amenințarile cibernetice. Pe tot parcursul acestor ani, eforturile echipei de experți au consolidat capacitatea dovedita a produselor companiei nu numai de a detecta toate tipurile de malware, dar si de a proteja datele personale ale utilizatorilor și de a-i asigura acestuia accesul sigur la serviciile online. Kaspersky Internet Security – Multi-Device, soluția care protejeaza mai multe dispozitive cu sisteme de operare diferite, a fost dezvoltata special pentru a indeplini toate aceste sarcini.

Aceasta soluție combina cele mai bune tehnologii testate de-a lungul timpului, dezvoltate de Kaspersky Lab pentru a combate amenințarile cibernetice. Indiferent de tipul de dispozitiv și de operațiunile efectuate cu ajutorul acestuia – transferul unor sume de bani pentru familie sau prietenii printr-un sistem de plata online de la un PC, descarcarea unui pachet de noi instrumente muzicale virtuale pe un Mac, instalarea unui joc popular nou pe un smartphone Android sau pe o tableta – Kaspersky Internet Security – Multi-Device ofera, in egala masura, protecție de inalta calitate pentru bunurile digitale stocate pe toate dispozitivele. Produsul integreaza o serie de tehnologii avansate care lupta impotriva programelor malware, tentativelor de phishing, mesajelor spam, atacurilor financiare, atacurilor care vizeaza copiii, precum și a furtului de date personale sau a dispozitivelor.

Pe langa protectia extrem de eficienta impotriva amenințarilor cibernetice, solutia Kaspersky Lab are o alta caracteristica foarte valoroasa – poate economisi timp atunci cand trebuie actualizata licenta pentru fiecare dispozitiv. Toate solutiile cuprinse in pachetul Kaspersky Internet Security – Multi-Device sunt activate si actualizate sub o singura licenta, iar utilizatorii pot alege combinatia exacta si numarul de dispozitive care sa fie protejate. In plus, cand utilizatorul doreste sa inlocuiasca un dispozitiv cu altul nou, licenta existenta poate fi transferata pe noul gadget.

Solutia de securitate Kaspersky Internet Security – Multi-Device poate fi descarcata de pe website-ul oficial Kaspersky Lab: https://www.kaspersky.ro/internet-security-multi-device#tab1. De asemenea, solutia Kaspersky Internet Security for Android este acum disponibila in Romania si pe magazinul online Google Play.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “59% dintre utilizatori pun mai mult pret pe datele din computer decat pe dispozitiv”

  1. Adi

    Mi se pare normal ca datele pe care le avem pe el, sa fie mai importante

Leave a Reply