Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (nov\dec 2013)

virus test android

AV-Test.org a dat publicitatii un test complex pe 28 de produse de securitate pentru Android in care a evaluat rata de detectie pe un set de 2124 virusi, impactul asupra bateriei, alarmele false generate si functiile oferite. Testul s-a realizat pe un sistem Android 4.3.

O diferenta fata de testele anterioare a fost precizarea procentelor exacte de detectie cu zecimale, pentru fiecare produs in parte.

In categoria protectie s-au oferit maxim 6 puncte pentru o detectie de ~100%, si aici s-au incadrat 12 produse: Antiy, Avast, Avira, ESET, G Data, Ikarus, Kaspersky, Kingsoft, NQ, Symantec, Trend Micro, TrustGo.

AegisLab, Bornaria, Zoner si SPAMfighter au avut cele mai mici detectii si cea mai slaba protectie.

In ceea ce priveste impactul asupra utilizarii telefonului, 21 produse au primit 6 puncte. Cel mai slab la aceasta categorie a fost G Data Internet Security, cu 3 puncte (a generat 10 alerte si alarme false).

Opt produse au reusit sa adune maximul de 12 puncte si anume: Avast! Mobile Security 3.0, Avira Free Android Security 2.1, ESET Mobile Security & Antivirus 2.0, ikarus Mobile Security 1.7, Kaspersky Internet Security 11.2, Kingsoft Mobile Security 3.2, Trend Micro Mobile Security 3.5, TrustGo Mobile Security 1.3

Pentru protectia dispozitivului tau Android iti recomandam oricare din produsele care care au obtinut 5.5 sau 6 puncte la categoria “Protectie”.

Facand o sumarizare a testelor efectuate de AV-Test.org in cursul acestui an, produsele constante ca detectie si performante au fost Avast! Mobile Security, BitDefender Mobile Security, ESET Mobile Security & Antivirus, Kaspersky Internet Security, Symantec Norton Mobile Security, Antiy AVL si Qihoo 360.

Detaliile complete le gasiti aici: https://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/nov-2013/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (nov\dec 2013)”

  1. zame77

    Se pare ca Avira revine in forta. Am urmarit-o si in testele pentru pc. Sau ma insel !?

  2. drwoo

    N-au mai testat si Lookout???

Leave a Reply