Unchecky – Protejeaza impotriva instalarii softurilor parazite

Din pacate in ziua de azi, foarte multe programe gratuite (si uneori si cele contra cost) vin la pachet cu programe nedorite, cum ar fi toolbar-uri sau programe false de curatare a sistemului.

Daca nu esti un utilizator experimentat stii cu siguranta ca te poti trezi cu tot felul de programe in PC, pe care tu stii ca nu le-ai instalat in mod explicit. Din pacate s-au instalat singure in timp ce tu stiai ca instalezi un program util.

Orice instalare implicita (default) poate aduce astfel de musafiri nepoftiti, iar particularizarea procesului poate fi dificil pentru multi. Si de regula aici apar casutele pe care le poti debifa daca nu doresti softurile aditionale.

Motivul includerii lor este financiar si de marketing.
Acum exista insa Unchecky, o solutie gratuita care te ajuta sa previi instalarea programelor nedorite. Astfel Unchecky va debifa automat toate toolbar-urile, modificarile aduse paginii de start din browser si orice alt soft parazit care se instaleaza automat fara acordul tau.

unchecky

Acest utilitar se actualizeaza automat si este destul de eficient in acest moment. Bineinteles nu este perfect si orice utilizator va trebui sa fie totusi atent ce instaleaza in PC. Este recomandabil ca de fiecare data sa alegeti instalarea “custom” pentru a debifa programele nedorite.
Unchecky avertizeaza si atunci cand vrei sa instalezi un program nedorit de la bun inceput.

unchecky

Pentru a descarca si testa ultima versiune beta a programului Unchecky accesati site-ul oficial:
https://unchecky.com/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply