Test in dinamica al suitelor de securitate: August – Noiembrie 2013 (Real World Test by AV-Comparatives)

Av-comparativesAV-comparatives este specializata in teste ale produselor de securitate si v-am obisnuit sa va tin la curent cu ultimele lor evaluari de diverse feluri.

In urma cu cateva minute au fost publicate rezultatele testului in dinamica, desfasurat in perioada August – Noiembrie 2013.

Acest test este poate cel mai relevant in ceea ce priveste intrebarea: “Care program de securitate este cel mai bun?“.
Spre deosebire de toate celelalte teste “statice” realizate de av-comparatives, virus bulletin si altii, aici NU s-au scanat niste fisiere infectate, ci testul reflecta capacitatea de protectie in timp real (in dinamica) a soft-ului instalat.

Mai precis, s-au testat 1821 site-uri infectate: care descarca virusii direct sau care contineau exploit-uri sau script-uri infectate.

Astfel, s-a urmarit reactia programului security suite evaluat in cazul in care utilizatorul acceseaza o pagina web infectata.
Deoarece s-a dorit o pliere cat mai buna pe situatia reala, s-a utilizat o masina cu Windows 7 Home Premium SP1 64-bit si Internet Explorer 10. De asemenea au fost instalate Adobe Reader 11, Adobe Flash Player ActiveX 10.1, Apple QuickTime 7, MS Office Home Premium 2010, .NET Framework 4.5 si Java 1.7. Cam aceasta este configuratia cea mai des intalnita in prezent pe multe din PC-uri.

Drept urmare, nu s-a mai tinut cont doar de detectia antivirus a amenintarii respective ci de toate componentele ce pot bloca acel malware: URL-blocker, Exploit Shield, tehnologia “cloud”, HIPS, behavioral blocking.
Nu au fost luate in considerare alertele firewall, deoarece acestea apar doar dupa ce virusul este activ in sistem si doreste sa realizeze o conexiune web.

Au fost instalate si evaluate versiunile programelor de securitate care erau disponibile oficial in luna testarii.

Iata care a fost clasamentul final si ce produse pot sa va protejeze eficient intr-o situatie reala:

1. Kaspersky  – (1820 infectii blocate) – 99.9% protectie
2. Panda – (1817 infectii blocate) – 99.8% protectie
3. BitDefender (1816 infectii blocate) – 99.7%
4. F-Secure – 99.6% protectie
5. Trend Micro – 99.5% protectie
6. Avira – 99.4% protectie
7. ESET – 99.1% protectie
8. Emsisoft – 99% protectie
9. Avast!, McAfee – 98.7% protectie

****************************

19. Kingsoft – 92.6 %
15. Microsoft – 91.9 %

S-a efectuat si un test in ce priveste alertele false asupra unor site-uri care erau perfect curate, alaturi de fisiere legitime.

Aici, clasamentul dupa scor a fost urmatorul (scor mai mic e mai bun):
AhnLab, AVG, ESET, Kaspersky, Microsoft – 0
Kingsoft, Sophos – 3
Avast, Avira – 4.5

Panda – 42
F-Secure – 47.5

In final, AVIRABitDefender, Kaspersky, ESET, Emsisoft, Avast, Sophos, Fortinet au primit distinctia ADVANCED+, fiind si produsele cele mai potrivite pentru o protectie de top a calculatorului vostru.

ADVANCED au primit Panda, F-Secure, Trend Micro, McAfee, eScan,  G Data, Tencent, BullGuard. Panda, McAfee, Trend Micro si F-Secure au fost incadrate in aceasta categorie datorita ratei ridicate a alarmelor false, ca protectie incadrandu-se de fapt la Advanced+.

Calificatiul STANDARD a fost atribuit produselor VIPRE, AVG, Qihoo.

AhnLab si Kingsoft nu au intrunit un punctaj suficient pentru a primi o distinctie.

Pentru alte detalii ale testului accesati pagina de mai jos:
https://www.av-comparatives.org/dynamic-tests/, categoria “Real World Protection-Test August-November 2013”.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “Test in dinamica al suitelor de securitate: August – Noiembrie 2013 (Real World Test by AV-Comparatives)”

 1. mihai

  Si comodo unde e?

 2. Horia

  Quihoo 360 are motorul Bitdefender si are calificativul standard. Ciudat. Avast-ul a inceput sa fie prea agresiv. Mi-a blocat softul de la stick-ul de digi net si l-a vazut ca virus. Are foarte multe alarme false si blocheaza site-uri cu totul fara posibilitatea de rulare a acestora. Daca testau comodo, clasamentul ar fi fost altfel. In cazul microsoft (probabil MSE) s-a clasat pe locul 15 datorita faptului ca nu detecteaza, blocheaza si curata potential unwanted programs. La ie 10 s-au descoperit vulnerabilitati, de aceea microsoft a fortat ie 11 (pe win 7 si win 8.1). Daca ai win 7, ie 11 se instaleaza automat. Ca fapt divers: am testat Win 7 defender (antispyware-le din win 7) cu ie 11 cu smartscreen filter adus la zi. Win 7 defender, din cate am vazut, are aceleasi definitii ca si MSE si are aceeasi rata de detectie. Nu ridic in slavi MSE dar pentru un utilizator obisnuit este de ajuns. Un comodo firewall cu MSE sau comodo IS + malwarebytes face cat cel mai scump produs de la Kaspersky, Bitdefender sau Panda. Parerea mea.

 3. Marmota Antivirus

  sunt atat de aproape de perfectiune rezultatele si e atat de mica diferenta intre primii clasati incat oricare dintre produse ai utiliza trebuie sa fii ghionist pur sange daca te infectezi :-))

  1. happyday

   Kaspersky a cam defilat anul asta prin testele celor celor de la AV-Comparatives. Diferenta mica fata de pozitiile urmatoare e compensata de faptul ca s-a clasat in mod constant pe primele 2 pozitii pe cand contracandidatele sale au oscilat mult mai semnificativ. Probabil va fi declarat AV-ul anului, merita cu prisosinta aceasta distinctie, iar daca nu ar fi atat de greoi, de scump si de dificil de agatat prin promotii ar parea chiar interesant. 😀

   1. virus2009

    Este scump? ia fa o comparatie intre cele 2 produse:
    https://www.kaspersky.ro/anti-virus#tab1
    https://www.bitdefender.ro/solutions/antivirus.html

    Sunt de alta parere.

 4. Cristian

  Recent am instalat pe un calculator infectat Kaspersky Virus Removal Tool si , in urma scanarii totale , a identificat si eliminat un numar de 9 virusi de genul : viermi , troieni toti avand terminatia in .spy , mai exact Trojan-Spy.Win32.Zbot.ikh etc in conditiile in care , pe acel calculator , era instalat Bitdefender Total Security 2014 cu licenta.

 5. Lucian

  @ Cristian
  Recent, am scanat un stick cu jocuri al unui amic cu KIS 2013 si spunea ca e ok, iar cand l-am scanat aproape imediat (de proba) cu BIS 2014, acesta a gasit doi viermi pe care KIS ii ratase. Imi plac ambele solutii de securitate si mi-au dovedit in timp ca sunt excelente. Inclin totusi pt Bit pentru ca este autohton si ma mandresc cu el. Toate cele bune!

Leave a Reply