Kaspersky Lab lanseaza noua solutie de securitate pentru microintreprinderi

Kaspersky Lab lanseaza o noua versiune a solutiei Kaspersky Small Office Security, creat special pentru companiile cu mai putin de 25 de angajati. Aceasta solutie include noi instrumente care ajuta companiile mici sa fie cu un pas inaintea provocarilor moderne de securitate si include cele mai noi tehnologii anti-malware dezvoltate de Kaspersky Lab intr-un produs ușor de folosit, care nu necesita ca utilizatorii sa fie experti IT.

Potrivit estimarilor IDC, la nivel global exista peste 75 de milioane de companii care lucreaza cu mai puțin de 10 de angajati[i]. Aceste „microintreprinderi”, vor procesa milioane, daca nu miliarde de dolari in 2014. Insa, acest segment a fost, in general, slab deservit de companiile de securitate IT, care nu ofera produse specializate pentru nevoile microintreprinderilor. Ca urmare, proprietarii companiilor au fost obligati sa utilizeze produse create pentru consumatorii individuali, care nu corespund nevoilor lor de afaceri sau versiuni inferioare ale produselor pentru intreprinderi, care sunt dificil de gestionat si obliga microintreprinderile sa plateasca pentru functii de securitate care nu vor fi folosite niciodata. Proprietarii de microintreprinderi pot gasi acum informatii pentru alegerea solutiei de securitate potrivite pe adresa https://www.kaspersky.ro/small_office_security.

Solutia Kaspersky Small Office Security este special conceputa pentru a veni in intampinarea nevoilor acestor intreprinderi mici, imbinand protectia puternica impotriva criminalitatii informatice si beneficiind de caracteristici necesare microintreprinderilor, pentru a putea concura in economia globala. In plus, produsul Kaspersky Small Office Security este extrem de usor de instalat si de administrat, oferind o valoare adaugata excelenta atat in ceea ce priveste costurile de achizitie, cat si timpul necesar pentru administrare. Gratie acestui fapt, proprietarii de afaceri pot sa beneficieze de protectie optima, fara a pierde din vedere buna functionare a companiilor lor.

Ce este nou in solutia Kaspersky Small Office Security

Kaspersky Lab si-a consolidat angajamentul fata de segmentul microintreprinderilor in 2010, odata cu lansarea primei versiuni a solutiei Kaspersky Small Office Security. Aceasta a fost la momentul respectiv prima solutie de securitate din industrie conceputa special pentru start-up-uri si afaceri in crestere, fiind o pozitionare care ramane in continuare valabila in 2013. Kaspersky Lab a continuat sa imbunatateasca si sa perfectioneze oferta in ultimii ani, castigand numeroase premii din partea organizațiilor independente de testare, inclusiv de la Dennis Technology Labs in 2012 si 2013. De fapt, cel mai recent raport Dennis Technology Labs, publicat in octombrie 2013, produsul Kaspersky Small Office Security a fost clasificat drept cea mai precisa și eficienta solutie anti-malware pentru companiile mici, pozitionandu-se in clasament cu mult inaintea celor patru produse concurente. Construita pe aceeasi platforma premiata, cea mai recenta versiune a solutiei Kaspersky Small Office Security include mai multe caracteristici noi si o serie de tehnologii imbunatatite si actualizate:

  • Modul Safe Money care protejeaza operatiunile de Online Banking – Activand automat noi niveluri de protectie atunci cand utilizatorii efectueaza tranzactii financiare online, companiile pot plati acum facturile, pot face cumparaturi, si pot avea acces la datele financiare online, fara griji. Tehnologia premiata Safe Money, dezvoltata de Kaspersky Lab, activeaza automat ultra-securizarea browser-ului web de fiecare data cand utilizatorul viziteaza un site financiar, cum ar fi un serviciu de online banking sau de plati online. Browserul Safe Money se asigura ca nu exista programe neautorizate activate pe ascuns și ca datele de pe ecran sunt protejate de keyloggeri si de programe malware care fac capturi de ecran. Functia Safe Money se va asigura, de asemenea, ca site-ul la care utilizatorii sunt conectati este autentic si are o certificare valida, pentru a combate tentativele de phishing si monitorizeaza in mod constant conexiunea, pentru a verifica daca informatiile nu sunt interceptate de catre infractorii cibernetici.
  • Compatibilitate sporita cu dispozitivele mobile – Microintreprinderile nu sunt imune la provocarile impuse de mobilitatea fortei de munca si de tendintele de raspandire a politicii BYOD, care pot afecta securitatea. Kaspersky Small Office Security include acum protectie pentru tablete și smartphone-uri Android, dotand aceste dispozitive cu o serie de functii anti-malware, protecție pentru navigarea online și sisteme de control al confidențialitatii. In plus, aceste dispozitive vor dispune acum de cele mai recente tehnologii anti-furt Kaspersky Lab, oferind angajaților posibilitatea de a gasi dispozitivele mobile pierdute sau de a sterge de la distanta datele stocate pe acestea.
  • Automatic Exploit Prevention – Aceasta tehnologie unica impiedica infractorii cibernetici sa utilizeze vulnerabilitatile noi din programele legitime, cunoscute sub numele de Zero Days, pentru a lansa atacuri malware. Prin monitorizarea proactiva a comportamentului programelor frecvent exploatate, precum Adobe si Java, functia Automatic Exploit Prevention va proteja clientii de exploiturile nedescoperite si se va asigura ca acestia sunt protejati, chiar daca nu au fost inca instalate cele mai recente actualizari pentru programe.
  • Password Manager – Adesea, utilizatorii aleg cele mai convenabile optiuni de a folosi parole simple, de a refolosi aceleasi parole pentru conturi multiple sau de a pastra o lista cu parolele lor pe o bucata de hartie, pe birou. Cu ajutorul tehnologiei de administrare a parolelor, angajatii trebuie sa retina doar o singura parola principala. Functia Kaspersky Password Manager va stoca parolele intr-un depozit criptat si va introduce in mod automat parola corecta atunci cand este necesar. De asemenea, tehnologia poate crea parole personalizate pentru conturile noi, astfel incat angajatii sa nu fie tentati sa reutilizeze parolele existente, oferindu-le acestora posibilitatea de a-si pastra parolele pe un dispozitiv USB, menit sa devina o versiune portabila a „depozitului de parole”.
  • Online Backup – Intreprinderile mici isi pot acum salva in mod automat si in siguranta informatiile importante in cloud sau pe un hard disk sau server local. Simplificand procesul de backup, microintreprinderile pot fi sigure ca cele mai importante planuri de afaceri, datele financiare, precum și informatiile clienților vor ramane accesibile, in cazul defectarii echipamentelor sau a stergerii accidentale.

“Kaspersky Small Office Security este unul dintre produsele companiei care imbina cele mai bune tehnologii de securitate IT ale industriei pe chiar si cineva cu modeste cunostinte in materie de computere, le poate intelege cu usurinta”, a explicat Nikolai Grebennikov, Chief Technology Officer in cadrul Kaspersky Lab. „Reducerea perioadei necesare pentru invatare a fost intotdeauna o prioritate in ceea ce priveste produsele noastre pentru microintreprinderi, iar cea mai recenta versiune a solutiei Kaspersky Small Office Security ii asigura pe proprietarii de afaceri ca pot achizitiona produsul in pauza de pranz si ca il pot instala deja in compania lor pana la sfarsitul zilei”, a adaugat Grebennikov.

Protectie si control facile

Cea mai convingatoare functie a solutiei Kaspersky Small Office Security este usurinta in utilizare, care face ca tehnologiile avansate de protectie sa fie accesibile si simple pentru proprietarii de microintreprinderi. Demistificand functii precum criptarea datelor si controlul licentelor web prin meniurile de tip expert de configurare si optiunile cu un singur click, Kaspersky Small Office Security face ca beneficiile politicilor de utilizare a paginilor web, criptarea datelor si administrarea centrala sa fie disponibile pentru companiile de toate dimensiunile.

  •  Administrarea politicilor web – Proprietarii de afaceri pot personaliza cu usurința accesul fiecarui angajat la anumite site-uri web, retele sociale și aplicații. Aceasta functie se aplica pentru site-uri individuale sau categorii de site-uri, care sunt clasificate de produsul Kaspersky Small Office Security.
  •  Criptare a datelor si backup pentru fișiere – Proprietarii de afaceri pot face nu numai un backup automat al fisierelor de pe fiecare PC, la intervale regulate, ci pot proteja atat fisierele de pe PC, cat si fisierele de stocare a copiilor de rezerva, cu ajutorul setarilor eficiente de criptare. Criptarea datelor asigura faptul ca cele mai sensibile informatii ale companiei – cum ar fi design-ul produselor sau informatiile financiare ale clientilor – nu sunt vulnerabile la furt, acces neautorizat sau stergere accidentala.
  •  Administrare centralizata – De pe orice PC din retea, managerii pot gestiona de la distanța setarile de securitate descrise mai sus pentru fiecare computer al angajatilor, precum si capacitatile de administrare suplimentare, cum ar fi reinnoirea licentei, monitorizarea setarilor de securitate și altele.

Kaspersky Small Office Security accepta pana la 25 de licente de utilizator pe companie, inclusiv pentru PC-uri (Windows XP prin intermediul Windows 8), servere de fisiere si smartphone-uri si tablete Android. Fiecare licenta pentru utilizator include protectie pentru cate un PC si un dispozitiv mobil, astfel incat companiile care achizitioneaza protectie pentru 10 de angajati, pot proteja 10 PC-uri si 10 dispozitive mobile. Kaspersky Small Office Security protejeaza, de asemenea, serverele pentru fisiere Windows, inclusiv Windows Server 2008 R2, Small Business Server 2011 Essentials/Standard și Windows Server 2012 Foundation/Essentials/Standard. Pana la finalul anului 2013, Kaspersky Lab va oferi, de asemenea, suport pentru Windows 8.1 si Windows Server 2012 R2.

Produsul Kaspersky Small Office Security poate fi achizitionat de la comerciantii de echipamente IT si din magazinul online Kaspersky Lab. Kaspersky Small Office Security poate fi, de asemenea, achizitionat prin intermediul comerciantilor autorizati Kaspersky Lab, care pot oferi si asistenta in procesul de instalare si configurare, precum si suport suplimentar dupa cumparare.

[i] IDC Secure Content and Threat Management Tracker – 2013

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply