Qustodio – Control Parental gratuit si eficient

Copii au acces la internet de la varste din ce in ce mai fragede si din pacate foarte putini sunt supravegheati in aceasta activitate. Prea adesea ajung sa acceseze site-uri pornografice, jocuri de noroc si pariuri sau adrese ce ofera continut violent sau comercializeaza substante interzise.

Daca mentionam limbajul murdar intalnit pe diverse site-uri sau chiar in timpul conversatiilor pe facebook, skype sau mess si orele pierdute in nestire in fata calculatorului avem o imagine nu tocmai placuta asupra internetului cand este utilizat de cei mici.

Multe programe de control parental pretind ca ofera protectie impotriva tuturor problemelor expuse mai sus, dar esueaza. Qustodio este probabil cel mai avansat program de acest gen, este oferit gratuit si isi face treaba cu eficienta maxima.

Inca de la instalare va crea un cont separat pentru copilul tau, cont ce va fi monitorizat 24 de ore din 24. Toate statisticile vor fi disponibile online si le poti accesa oricand si de oriunde. Iar statisticile vor fi extrem de detaliate, dupa cum vezi in poza de mai jos.

qustodio statistici

Programul permite blocarea site-urilor pe baza unor categorii prestabilite sau doar monitorizarea si alertarea in cazul unor categorii, daca doresti asta.

qustodio categorii blocate

Vei putea seta un interval orar zilnic sau o perioada limitata de timp in care copilul are acces la internet sau calculator. De asemenea orice cautare pe internet este filtrata, iar conversatiile de pe chat sau programele de messenger sunt de asemenea atent verificate.

qustodio timp

Poti monitoriza mai multi copii in acelasi timp si ai optiunea de a bloca aplicatiile sau jocurile dorite. Aceasta ultima caracteristica este disponibila doar in versiunea Premium.

Programul functioneaza intr-un mod invizibil si ofera de asemenea o monitorizare atenta a Facebook-ului. Nu in ultimul rand functioneaza pe orice platforma si sistem de operare: Windows, Android, Mac, iOS, Kindle.

Pentru a descarca si utiliza absolut gratuit Qustodio accesati:
https://www.qustodio.com/downloads/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Qustodio – Control Parental gratuit si eficient”

  1. catalin

    Ca vine vorba si de astfel de solutii, sunt profund impresionat de modulul control parental al produsului Kaspersky IS. Este extrem de eficient, poate mult peste solutiile third-party. Ar merita un test sa vedem cum sta la acest capitol 🙂

  2. bogdan

    Forticlient-ul este iarasi o solutie gratuita. Un test sunt sigur ca ar merita.

  3. happyday

    Dintre programele gratuite de control parental pe care le-am incercat, Qustodio e cea mai buna alternativa. Si am incercat cateva.

Leave a Reply