Test comparativ Antivirus – Nov\Dec 2013 (AV-Test.org)

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 25 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici.

Este realizat in perioada Nopiembrie – Decembrie 2013 pe un sistem Windows 8.1, rezultatele fiind destul de interesante, toate produsele primind certificarea AV-TEST.org, cu exceptia Microsoft Security Essentials, AhnLab si K7 Computing.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, performanta si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Performantei” a fost testat impactul unui produs de securitate asupra resurselor sistemului in timpul unor activitati obisnuite: accesare internet, copiere documente, descarcare fisiere etc. “Alarmele false si usurinta in utilizare” a evaluat alarmele false generate la accesarea unor site-uri, rularea unor programe sau blocarea unor actiuni legitime ale diverselor programe instalate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora printr-un test de tip Real-World (site-uri infectate, virusi propagati prin email) – 110 mostre si testul “clasic” pe un set mai mare de malware (19.604 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… noua producatori au primit maximul de puncte – 6 si anume AviraBitDefender, G Data, Kaspersky, Panda Cloud, Trend Micro, Symantec, F-Secure, MicroWorld eScan. Ca o remarca interesanta trei din cele 9 au motorul BitDefender la baza si doar unul singur este produs gratuit. Alte 5 produse au primit cate 5.5 puncte.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Tencent, K7 Computing, AhnLab si Microsoft.

Care este impactul asupra performanteti PC-ului? Aici, doar doua produs au obtinut 6 puncte si anume: BitDefender si Kaspersky. Pe de alta parte, cele mai slabe la acest capitol au fost: AhnLab, Norman, Kingsoft.

In ce priveste alarmele false si usurinta in utilizare 10 programe au obtinut cate 6 puncte. La polul opus s-au situat COMODO cu 4 puncte.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici (top 3) arata astfel:

 1. BitDefender, Kaspersky – 18
 2. Avira – 17.5
 3. F-Secure, Qihoo – 16.5
 4. G Data – 16
 5. BullGuard, Panda Cloud, Trend Micro – 15.5

Si iata ca avem doi lideri, BitDefender si Kaspersky, care merg la pas cu un scor perfect la toate capitolele. Avira se apropie de lider, o crestere laudabila si promitatoare: 17.5 puncte in total.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

https://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/novdec-2013/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

33 responses to “Test comparativ Antivirus – Nov\Dec 2013 (AV-Test.org)”

 1. Florin

  Bravo Kaspersky!

 2. doom_laur

  Vedeti ca link-ul este gresit. Este scris corect in articol, dar duce catre testul din sep/oct 2013 pe Windows XP.

  On-topic: Parerea mea este ca BitDefender este supraevaluat. Bineinteles, astea sunt teste care arata eficienta fiecarui antivirus la momentul testarii, dar experienta pe termen lung este alta. Am folosit BitDefender ani de zile la rand, am avut mare incredere in el si am cumparat licente pentru toate calculatoarele din casa. Din pacate pot spune ca este plin, plin tare de buguri, dar mai ales:
  1. Acum ceva timp au lansat un update care a corupt toate calculatoarele cu Windows pe 64 de biti (toate din casa)
  2. Imi restarta modemul wireless de la UPC (Cisco EPC3925) când erau conectate simultan 2 calculatoare pe cablu, si nu mi-as fi dat seama daca nu as fi avut o problema cu instalarea BitDefender, care a pus capac nervilor mei. Spunea ca nu am conexiune la internet, si chiar daca as fi putut rezolva cu o instalare offline, pur si simplu ma saturasem de incompetenta lor. De-a lungul timpului am chemat UPC-ul de mi-au schimbat vreo 3 modemuri, au verificat de mai multe ori reteaua, nimeni nu isi putea da seama care e problema cu restartarea modemului. Ceea ce nu mi-as fi putut inchipui, cum am renuntat la BitDefender, s-a rezolvat si problema cu internetul. Am facut un raport foarte detaliat catre BitDefender, ca macar sa rezolve problema daca cumva alti clienti de-ai lor au aceeasi problema, si am primit un raspuns generic ca vor investiga problema, si nimic altceva de atunci. Nu stiu daca au rezolvat problema dar nu mai instalez BitDefender cat voi trai.

  Momentan folosesc Kaspersky, nu de mult ce-i drept, dar este superb!

  1. Bogdan Botezatu

   Salut, Laur. Problema cu FakeAlert.5 a fost, s-a rezolvat și am luat toate măsurile ca pe viitor să nu mai existe astfel de cazuri. În acest moment nu există absolut nici un antivirus care să nu fi avut, la un moment dat, un update eșuat care să bușească un fragment din calculatoarele utilizatorilor. Și asta nu e o scuză, e o realitate verificabilă.

   Despre modem, e bizar ce zici, pentru că e fizic imposibil ca Bitdefender să bușească un modem sau router, dat fiind faptul că nu rulează pe ele, ci pe una din mașinile din rețea. Poți să-mi dai mai multe detalii despre ce se întâmpla efectiv în modem când au apărut deconectările?

 3. florin

  ”doom_laur = 1. Acum ceva timp au lansat un update care a corupt toate calculatoarele cu Windows pe 64 de biti (toate din casa)”

  Eu folosesc Windows pe 64 de biti la fel si prietenii mei cu bitdefender instalat de multi ani si nu am intalnit probleme absolut deloc ,la fel si pritenii mei,in schimb am avut si kaspersky si de ala nu vreau sa mai aud.

  1. Florin

   Sa nu spui niciodata ca nu vrei sa mai auzi de vreun anume soft. Si eu am avut probleme cu KIS, imi rupea calculatorul in 2, am instalat Norton, si a mers totul perfect. Pana am luat porcaria aia de trojan Bitcoin, a trebuit sa dezinstalez NIS, am instalat KIS 2014, si acum totul este super ok.

 4. doom_laur

  Problema a aparut in martie 2010, si imi amintesc ca stateam seara la calculator si toate fisierele de sistem erau detectate, culmea, ca Trojan.FakeAlert.5. Toate calculatoarele din casa (pentru ca toate erau pornite) mi-au “murit” din cauza acestui update tampit. Stiu ca atunci a fost dezastru, forumurile erau pline, iti dai seama ca au fost sute de mii de sisteme afectate, chiar si companii care s-au bazat pe BitDefender.

  Aici este comunicatul de presa oficial: https://www.bitdefender.com/news/faulty-update-for-64-bit-operating-systems-1431.html

  florin, te rog explica-mi si mie de ce nu mai vrei sa auzi de Kaspersky, ca sa imi pot face o idee. Multumesc 🙂

 5. stede

  Foslosec de vre-o 2 ani versiunea Total Security de la Bitdefender si sunt foarte multumit de ea.Nu mi-a facut nicio problema pana acum , nu am intampinat nici un fel de bug si nici nu m-am ales cu vre-un virus.Toata smecheria este sa nu te avanti la lansarea unei noi versiuni sa faci imediat update.Asteapta vre-o cateva luni si ai sa vezi ca nu mai sunt bug-uri.Kaspersky pe de alta parte mi-a lasat o impresie oribila…Tocmai mi se terminase o licenta de Avira , asa ca am hotarat sa incerc si kaspersky , deoarece eram suspicios ca ar fi fost cativa virusi in calculator (virusi detectati si stersi mai tarziu cu ajutorul Malwarebytes) .Am instalat ultima versiune de Pure si am dat o scanare…A scanat 2500 de fisiere si ecranul s-a facut albastru , calculatorul blocandu-se.Am mai incercat in repetate ori sa scanez , dar mereu aceeasi problema…Mai mult , dupa 2 zile , calculatorul a inceput sa mi se restarteze la fiecare 15 minute tot din cauza acelui program minunat.Am incercat sa contactez asistenta atat printr-un e-mail , cat si pe forum.Rezultat: nu mi-a raspuns nimeni , desi au trecut 15 zile de asteptare.Mai mult , dupa 2 saptamani .Am dezinstalat Kaspersky-ul , am curatat virusul care era doar un adware cu Malwarebytes si voila! totul merge bine.In orice caz eu nu vreau sa mai aud de kaspersky vreodata…Si nici de avast care , desi sunt prezenti 5 trojan-uri pe care i-a detectat pana si McAfee , el iti spune ca totul e ok si sigur.Deci , la capitolul supraevaluare lider incontestabil ramane in continuare Avast 🙂 .

  1. virus2009

   @ stede

   Marea voastra problema e ca nu aveti softirile la zi ca versiune , update la OS si curat, mai presus de toate mai instalati tot felul de timpenii fara sa stiti unii ce sunt cu ele, va intrebati de unde au aparut in cazul in care le depistati rapis sau intirziiat .

   Atita timp cit OS te va avertiza si respinge instalarea aplicatiilor neautorizare atuci sa spui asta, pina atunci te informezi si mergi mai departe.

   Morala o intelegi de unul singur.

   Platesti si o ei in ……….., pentru licenta Windows si soft securitate.

   Deci poti trece pe linux lejer , ai totul free.

   1. stede

    Ce m-a enervat nu au fost numai bug-urile si problemele de la Pure-ul nou lansat , dar si faptul ca nu mi-a raspuns absolut nimeni la niciun mail trimis la departamentul de asistenta.Ce m-a mirat e ca un antivirus respectat ca Kaspersky nu a putut sa faca in 15 zile treaba care a facut-o Malwarebytes free in 30 de minute.

   2. Bogdan Botezatu

    Salut, Virus!

    Ți-am mai spus și o mai spun, Linux nu e o soluție pentru oricine. Da, e mai sigur, deși un user neexperimentat care are root e mai periculos ca orice virus pe care îl știu . Uite, de exemplu, eu scriu soft pentru Windows – cam la asta se rezumă interacțiunea mea primară cu calculatorul. Ce ar trebui să fac, să pun Linux și să scriu / să testez aplicații win32 în Wine sau în mașină virtuală?

    Discuțiile astea cu Linux vs Windows e ca o comparație între Smart și autoutilitară: da, Smart-ul e mic, arată bine, consumă puțin și poți să-l parchezi oriunde, dar eu am nevoie de o mașină ca să car marfă.

    La fel e și cu OS-urile: nu îți alegi ocupația în funcție de platforma pe care o ai, ci îți alegi platforma în funcție de ce vrei tu să facă aceasta. Windows e o soluție la fel de bună ca Linux sau OS-X, dacă nu te deranjează să plătești o licență pentru OS și dacă știi să ai grijă de un Windows box.

    1. virus2009

     Salut Bogdan !

     Atita timp cit sub linux sunt mii de aplicatii ce fac aceiasi treaba ,doar ca poarta unele o alta denumire ,oare de ce asi testa aplicatii de windows prin wine?

     Spun ca am intilnit citeva specimene ce spuneau ca nu prea sunt programe sub linux sa le poata instalat , desi numai in Ubuntu Center (ubuntu dupa caz) se gasesc mii de aplicatii , inafara de alti producatori ce produc aplicatii open source.

     Eu cred ca aici marea problema e conceptia unora , experienta sau de ce nu si lipsa de informare.

     1. Bogdan Botezatu

      Cum ziceam, dezvolt aplicații pentru Windows. Din asta trăiesc. Știu că sunt mii de alternative la produsele Windows, dar uite, eu fac soft pentru Windows și normal e să-l dezvolt și să-l testez pe platforma pentru care a fost conceput. Tu mi-ai dat explicația din punctul de vedere al consumatorului de soft, nu al producătorului de soft.

     2. virus2009

      Corect, doream sa explic pentru unii ca nu exista numai Windows pentru a putea folosi pc-ul , (web,audio,video,office,programare) , sa nu uitam si de pasionatii de electronica,chimie, astrologie, etc… sunt softuri gratuite si foarte bune , numai bune de instalat .

      Si la final, totul e gratuit si legal.

 6. doom_laur

  Probleme care le-am avut cu BitDefender de-a lungul anilor:
  -nu salveaza setarile (versiunea 2013) – cel putin anumite setari; dupa ce dau restart revin la loc, si asta pe mai multe PC-uri, chiar si la un an dupa ce a fost lansat tot n-au reusit sa-l rezolve. Asta m-a enervat extrem de mult, pentru ca imi bloca anumite lucruri.
  – pornesti instalarea si spune ca nu esti conectat la internet, când de fapt merge perfect, lucru raportat si de alti prieteni
  – iti vezi frumusel de treaba ta si când iti este lumea mai draga te trezesti ca iconita devine gri, si scrie minunatul “Serviciile Bitdefender nu raspund. Va rugam reporniti calculatorul.” -> cel putin asa se intampla cu versiunile mai vechi
  – problema de mai sus când mi-au corupt calculatoarele atat mie cat si prietenilor mei (toti avand Windows pe 64 de biti). Mi-au dat cadou o prelungire de licenta cu 1 an, dar tot am ramas cu un gust amar.
  – FOARTE important: imi restarta modemul

  Poate mai sunt dar nu imi amintesc acum.
  Acum incerc sa ma documentez despre ce antivirus este mai bun. Am folosit pentru 2 ani G Data si am fost foarte multumit de el, dar urmarind faravirusi.com am vazut ca G Data din pacate a mai scazut de-a lungul timpului la protectie (mai de mult era chiar in fata lui Kaspersky si BitDefender) asa ca am cumparat Kaspersky Internet Security 2014 care functioneaza ireprosabil. De asemenea Kaspersky are o baza de date frumusica cu intrebari, unde am gasit multe raspunsuri. De obicei când caut in FAQ la orice program, nu gasesc niciodata raspunsul.

  Ce alte experiente ati mai avut, in special cu Kasperski? Uite asa invatam 🙂

  1. Florin

   Timp de 8 ani fara 8 luni am avut o experienta foarte foarte buna cu Kaspersky. A fost scurta perioada cand KIS 2013 imi rupea un calculator cu E7600 3.06Ghz si 4GB RAM. Am trecut la i3 3220 si 4GB DDR3, si la fel KIS 2013 il ingreuna grav, asa ca am trecut la Norton. Dupa care zilele trecute, am luat un troian de care nu am reusit sa scap cu Norton, asa ca am pus KIS 2014 si merge ireprosabil. E important cand cineva spune ca are probleme cu un soft, sa dea si ceva detalii despre configuratia PC-ului, sa ne putem face o idee mai buna.

   1. doom_laur

    Problemele cu salvarea setarilor le-am avut pe un laptop Alienware high-end, cu i7, 4 GB RAM si Windows 7 x64, dar si pe un sistem custom cu i7, 8 GB RAM si Windows 7 x64. Problema cu instalarea am avut-o la 2013, poate si la 2014 dar nu mai stiu exact, atat pe Windows 7 cat si pe 8, ambele x64. Problema cu Trojan.FakeAlert.5 am avut-o pe BitDefender 2010, Windows 7 x64, pe toate calculatoarele. Problema cu modemul am intampinat-o cu Windows 7 x64 si BitDefender 2012 sau 2013, nu mai stiu exact.

    Si mi-am mai amintit o problema MARE, daca dadeam protectia pe high, pe toate sistemele pe care l-am testat, incepea sa se blocheze, atat pe Windows 7 cat si pe Windows 8. Puteai sa ai sistemul cat de performant, tot se bloca in continuu, mai exact de la setarea cu scanarea arhivelor daca nu ma insel. Iarasi, pe BitDefender 2013.

    Deci per total am lucrat cu calculatoare foarte bune, nu asta a fost problema.

  2. stede

   Corect , acuma depinde de caz , care este diferit la orice calculator.Folosesc bitdefender de 2 ani si nu am vazut niciun bug de care tot vorbiti.Am folosit si versiunea 2013 total security si acum am versiunea 2014.Desi am tot un sistem pe 64 bits cu windows 7 , nu am avut niciodata probleme nici tehnice , nici de securitate.Conteaza sa ai si toate update-urile la zi si un sistem curat care indeplineste cerintele recomandate de sistem.

   1. doom_laur

    Citeste reply-ul catre Florin referitor la sistemele pe care le-am utilizat 🙂 Crede-ma, eu sunt un perfectionist, sistemele de care ma ocup (al meu, familie si chiar prieteni) sunt actualizate la zi si curate. Oricum, ai mare noroc ca nu ai fost client BitDefender in 2010.

 7. Eugen

  Folositi cu incredere,Qihoo 360 internet security,e free are detectie foarte buna,trei motoare antivirus(active doar doua cu setarile default).Produsul contine si sandbox,behavior blocker,Whitelist,etc.Eu il utilizez din septembrie 2013 si nu am nici cea mai mica problema cu el,are consum mic de resurse,eu am 2 giga de ram,suita are 5 procese in task manager,cam 35-40 mb.consum asta cu setari pe high.Sa aveti o seara placuta!

 8. doom_laur

  Eugen, eu am folosit Qihoo pentru Symbian acum cativa ani si a functionat foarte bine, am fost multumit de el, doar ca am citit ca furau datele personale ale utilizatorilor si a fost un mare scandal pe tema asta. Despre versiunea pentru Windows nu stiu.

 9. Cornel

  Salut ! Si eu sustin teoria lui Eugen, deoarece dupa ce am folosit toate variantele de la Kaspersky, ultima varianta fiind Pure, in paralel am instalat Qihoo 360 Internet Security. Surprinzator, nu au intrat in conflict. Am scanat pc-ul cu varianta Kaspersky Pure, si mi-a gasit un troian, dupa care am scanat si cu Qihoo, care mi-a gasit acelasi troian plus inca doua probleme de aceeasi natura pe care le-a rezolvat rapid. Ca detalii, interfata prietenoasa, setari practice, plus ca poti beneficia de avantajul celor trei motoare antivirus. Am dezinstalat Kaspersky pentru a-l testa complet. Revin cu detalii…

 10. happyday

  Ce-si mai deapana boborul amintirile din copilarie , bre… 😀
  Niste poze n-aveti? De-alea “iote, eu si bunica lacrimand de zor din motive de catastroafa produsa de av-ul x” ori “tataie incercand sa-mi recupereze cu drujba cea noua datele vitale descarcate de pe torrente si pierdute din cauza neputintei av-ului y”.
  Ar fi de-a dreptul interesant. 😉

 11. iTanium

  Kaspersky=5*
  Bitdefender =4.49*
  Altii=3*

 12. tipo

  tot cu eset si defensewall stau.;)

 13. snowman

  doom_laur ,modemul ti-l poate restarta si firewall-ul din windows.Nu am testat niciodata Bitdefender.

 14. virus2009

  @ doom_laur

  Cu probleme referitor cu (serviciile bitalau nu raspund, – 2010), sau sa deschid un (.bat cu drepturi de administrator – 2011) trimis de support sa pot activa produsul (adresa e-mail) si pe respetivul sarea produsul la lansare, trebuia sa ignor alarma, asta e alta treaba , cu setarea pe mediu sarea nebunul si pe drives , pe protectia pe high nu stiu, dar nu ma mira.

  Bloca probabil traficul ce treacea de o anumita valoare a pachetelor primite/trimise. O astfel de fenomen il intimpini la routere daca bifezi casutele respective (firewall), iti ei adio de la
  P2P, etc…..

 15. doom_laur

  @snowman: De ce mi-ar restarta firewall-ul din Windows modemul? Nu am mai intalnit problema asta, decat la BitDefender. Nu am detaliat mai sus, dar voi explica acum. Mai exact, cu Windows 7 si BitDefender Total Security 2013 (instalate pe ambele calculatoare), atunci cand aveam 1 calculator conectat la modem prin cablu, si porneam al doilea calculator tot conectat prin cablu, internetul nu mai functiona deloc, si eventual modemul se restarta. Acelasi lucru se intampla si cand inchideam unul din cele 2 calculatoare pe cablu. Problema nu aparea cand erau mai multe dispozitive conectate pe wireless sau unul pe cablu si altele pe wireless. A durat mult ca sa imi dau seama exact in ce conditii se intampla, si am schimbat 3 modemuri, pana cand mi-am dat seama ca totul se intampla de la BiDefender.

  @virus2009: Considerand conditiile exacte in care aparea problema, nu cred ca pachetele erau o problema, si nici modemul in sine. Nu am putut gasi explicatia pana acum.

 16. doom_laur

  Am uitat sa specific, atat modemul initial, cat si cele cu care a fost inlocuit, erau Cisco EPC3925, de la UPC.

 17. snowman

  doom_laur , poate ca cineva din zona ta fura net sau poate ca upc-ul avea probleme pe retea in zona ta.Nu ma intelege gresit, nu vreau sa fiu avocatul bitdefender ,dar acest gen de probleme pot aparea fara sa ai neaparat bitdefender instalat pe pc.

 18. Nano

  Intradevar si eu cred ca bitdefender e supraestimat. Au protectie buna, intradevar, dar as zice ca uneori stupid de buna. Ma exaspereaza faptul ca nu pot opri complet antivirusul, sau ca opresc componente ale acestuia si cum zicea doom_laur, uneori nu se salveaza setarile. Cred ca ar trebui inteles faptul ca unii utilizatori chiar stiu ce fac, si nu umbla toata ziua pe “malware alley”. Sunt student la UTCN la sectia Calculatoare si uneori experimentez cu tot felul de programele, sau am nevoide din alte cauze sa pot opri complet antivirusul, ca sa pot sa imi desfasor activitatea linistit.
  In plus as vrea sa vad ceva ami multe feaature-uri la el, gen mai multe optiuni de management a conexiunilor in firewall. Optiunea sa exclud de la viitoare scanari un fisier detectat ca virus direct din carantina, pt ca nu inteleg de ce ca sa exclud un fisier care a fost detectat trebuie sa opresc antivirusul, apoi sa merg in carantina sa dau “Restaurare”, apoi sa merg la exceptii sa adaug fisierul, spoi sa repornesc antivirusul, cand ar putea fi introdusa udor optiunea sa dau click dreapta pe fisierul din carantina si sa am acolo optiunea “Restaureaza si exclude”. Mai mult ar fi utila o setare ca sa poti seta frecventa update-urilor, care pot fi destul de enervante.
  Per total e un produs destul de bun…pt utilizatorul “de toata ziua” ca sa zic asa, utilizatorul mediu. Si chiar ma bucur ca un produs romanesc e in top, chiar avem potential in IT si computer science in general. DAR mai este de lucrat mult…si la produsele bitdefender si la valorificarea potentialului de care dispunem.

  P.S. Momentan folosesc bitdefender total security 17.23.0.996

 19. doom_laur

  Am sunat la UPC, mi-au schimbat 3 modemuri si au verificat de mai multe ori reteaua, m-am certat la telefon, si nimeni nu stia unde este problema, si nu isi putea explica. Cum altfel iti poti explica faptul ca fix cand am sters BitDefender, fix in acea zi, problema s-a rezolvat si nu a mai aparut nici macar o data? Nu imi pot exploca nici la momentul actual cum a fost posibil ca problema sa fie BitDefender.

 20. Bogdan

  Am avut si eu o experienta neplacuta cu BitDefender la un client .. dar fiind unica nu vreau sa generalizez. In viata de zi cu zi ma ocup de devirusarea calculatoarelor, asa ca experienta in antivirusi imi este esentiala. Revenind la BitDefender, dar Rescue CD, va pot garanta o frustrare maxima daca aveti de devirusat un calculator mai slabut (doar nu o sa isi schimbe toti oamenii calculatoarele ca sa fie la curent cu tehnologia) si folositi BD Rescue CD. Sunt doua variante: mediul grafic Linux porneste dar BD NU porneste deloc sau mediul grafic Linux porneste, BD porneste, se actualizeaza ultra rapid (asta ar fi un plus) dar … incepe scanarea .. scaneaza .. scaneaza .. arata si rezultate …. apoi brusc dispare inchizindu-se ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Ai in fata desktopul linux si mori de ciuda pentru ca poate a functionat o ora si abi asteptai sa rezolve treaba.

  Am vorbit si cu bitdefenderii .. nu s-a rezolvat nimic. Cica “daca deschideti o fereastra si folositi NTOP o sa vedeti ca .. bla bla” .. scuze. Le-am zis ca nici un alt ptogram nu face asa ceva: merg mai greu dar nu dispar!!

  Exista si o parte pozitiva: daca ajunge la sfirsit .. deviruseaza exemplar!

  Zilele astea a mai aparut o varianta .. o sa o incer si pe asta. Momentan Kaspersy Rescue CD imi rezolva TOATE calculatoarele .. IREPROSABIL. Singura lui problema ca se actualizeaza cu viteza melcului .. de ma face sa ma intreb: oare cum poate exista o asa diferenta .. BitDefender se actualizeaza in 1 minut .. Kas .. in vreo 15 minute. CUM???

Leave a Reply