Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (Ian 2014)

virus test android

AV-Test.org a dat publicitatii un test complex pe 30 de produse de securitate pentru Android in care a evaluat rata de detectie pe un set de 2191 virusi, impactul asupra bateriei, alarmele false generate si functiile oferite. Testul s-a realizat pe un sistem Android 4.3 in luna ianuarie 2014.

In categoria protectie s-au oferit maxim 6 puncte pentru o detectie de ~100%, si aici s-au incadrat 13 producatori: AegisLab, AhnLab, Avira, BitDefender, G Data, Kaspersky, Kingsoft, KSMobile, McAfee, Qihoo, Symantec, Trend Micro, TrustGo.

Bornaria, Zoner si SPAMfighter au avut cele mai mici detectii si cea mai slaba protectie.

In ceea ce priveste impactul asupra utilizarii telefonului si numarul de alarme false, 23 produse au primit 6 puncte. Cele mai slabe la aceasta categorie au fost Panda si Tencent, cu 4 puncte obtinute. Panda a fost depunctat pentru alarme false, iar Tencent pentru impactul crescut asupra duratei de viata a bateriei.

Noua produse au reusit sa adune maximul de 12 puncte si anume: Avira Free Android Security 3.0, BitDefender Mobile Security 2.6, G Data Internet Security 25.0, Kingsoft Mobile Security 3.2, KSMobile Clean Master 4.0, KSMobile CM Security 1.0, McAfee Mobile Security 3.1, Qihoo 360 Mobile Security 1.5, Trend Micro Mobile Security 3.5, TrustGo Mobile Security 1.3.

Pentru protectia dispozitivului tau Android iti recomandam oricare din produsele care care au obtinut 6 puncte la categoria “Protectie”.

Detaliile complete le gasiti aici: https://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/jan-2014/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (Ian 2014)”

 1. razvan

  Din punctul meu de vedere Kaspersky ofera cea mai solida solutie de securitate pentru Android la momentul actual.
  ESET promite cu noua versiune beta care are si consola web pentru anty-theft.

 2. tipo

  eu unul sunt multumit din toate puncetele de vedere de webroot. chiar nu ma intereseaza anti-theft-ul.

 3. Cosa Nostra

  Eu folosesc Kaspersky.

  Pare ok.

Leave a Reply