Kaspersky Lab – din nou lider in raportul Gartner

Kaspersky Lab a fost numit, pentru al treilea an consecutiv*, “lider” in clasamentul Gartner din 2014, pentru platformele de protectie endpoint. Kaspersky Lab considera ca pozitionarea sa din cel mai recent raport Gartner confirma, din nou, statutul companiei de furnizor de top de solutii de protectie endpoint.

Gartner Magic Quadrant este un raport anual de cercetare de piata, pe baza unei analize complexe a platformelor de protecție endpoint dezvoltate de cele 18 companii de securitate IT selectate. Acesta poate fi folosit ca un punct de reper pentru companiile care doresc sa evalueze furnizorii si produsele din industria de securitate IT si poate juca un rol important in deciziile de cumparare ale companiilor la nivel global. Gartner evalueaza furnizorii in functie de doua categorii: viziune si implementare. Analiza viziunii include 8 criterii de evaluare: intelegerea pietei, strategia de marketing, strategia de vanzari, strategia de oferte, modelul de afaceri, strategia verticala a industriei, inovarea si strategia geografica. Criteriile pentru analiza executiei includ factori precum viabilitatea de ansamblu a furnizorului, reactia la piata/inregistrare, operatiuni, vanzari/stabilirea preturilor, executia de marketing si experienta clientilor .

Magic Quadrant clasifica furnizorii selectati pentru cercetare in patru grupe: “Lideri”, “Aspiranti”, “Vizionari” si “Jucatori de nisa”. “Liderii” dau dovada de progres echilibrat si efort in categoriile executie și viziune. Capacitatile lor in protectia malware avansata, protectia datelor si/sau caracteristicile de administrare ridica stacheta competitiva pentru toate produsele de pe piata, acestea modeland cursul industriei. Kaspersky Lab a fost inclus in categoria “liderilor”, pentru al treilea an consecutiv, pe baza acestor criterii. Compania a continuat sa isi imbunatateasca pozitia in grafic si a fost clasata pe locul al doilea pentru “viziune”, printre celelalte companii din categoria liderilor a Magic Quadrant.

Solutia de securitate a companiei – Kaspersky Endpoint Security for Business – a fost recunoscuta de catre intreprinderile si liderii IT drept o solutie care asigura nu doar detectarea rapida si precisa a malware-ului, dar integreaza si numeroase instrumente de administrare intr-o singura consola. Unele dintre aceste functii de administrare a securitatii includ analiza vulnerabilitatii, administrarea patch-uri, inventarul aplicatiilor, controlul aplicatiilor, MDM si criptarea administrata central, file-level si full-disc, cu autentificare preboot pentru hard disk-urile si dispozitivele mobile.

“Scopul nostru este de a face parte dintr-un spatiu virtual sigur si securizat, prin asigurarea protectiei optime pentru clientii nostri, si credem ca cea mai recenta pozitionare a noastra in raportul Gartner Magic Quadrant arata ca suntem pe drumul cel bun” a declarat Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer in cadrul Kaspersky Lab. „Aceasta este o mare realizare pentru noi si cred ca demonstreaza ca strategia noastra pe termen lung, de a investi masiv in tehnologii si expertiza, continua sa aduca rezultate foarte bune. Este foarte incurajator sa vedem ca eforturile noastre sunt recunoscute de liderii in cercetare pe piata de IT”, a adaugat  Nikolay Grebennikov.

Raportul Gartner Magic Quadrant pentru platformele de protectie endpoint este disponibil aici.

Pentru informatii suplimentare, accesati post-ul de pe blogul Kaspersky Business aici: https://business.kaspersky.com/up-and-to-the-right/.

*Gartner, Magic Quadrant pentru platformele de protectie endpoint, Peter Firstbrook, John Girard, Neil MacDonald, 08 ianuarie 2014.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply