Dispozitivele Windows Phone si Samsung SAFE – protejate de Kaspersky Lab

In cadrul Mobile World Congress 2014, Kaspersky Lab a anuntat lansarea a doua noi functionalitati pentru Kaspersky Security for Mobile. Solutia corporate de securitate pentru dispozitive mobile ofera de acum suport pentru versiunile curente si viitoare ale sistemului de operare Windows pentru smartphone-uri, ceea ce inseamna ca toti utilizatorii Windows Phone® 8 pot fi protejati cu ajutorul Kaspersky Lab. In plus fata de compatibilitatea cu Windows Phone 8, Kaspersky Security for Mobile are acum capacitatea de a proteja dispozitivele care indeplinesc criteriile de securitate Samsung SAFE™. Gratie compatibilitatii cu dispozitivele care au indeplinit criteriile SAFE Samsung, administratorii de retea care utilizeaza Kaspersky Security for Mobile pentru dispozitivele Samsung vor avea un control centralizat mai puternic asupra datelor si a dispozitivelor securizate decat oricand inainte.

Gartner estimeaza ca 1,9 miliarde de telefoane mobile vor fi livrate in 2014, reprezentand o crestere de 5% fata de 2013. Dispozitivele UltraMobile – tablete traditionale, precum si dispozitive hibride si cu clapeta – vor deveni mai populare in 2014, Gartner prezicand o rata de crestere de 54% pe tot parcursul anului. Tinand cont de faptul ca cererea globala de dispozitive mobile si portabile incepe sa depaseasca cererea pentru computere endpoint traditionale, Kaspersky Lab face eforturi pentru a extinde functionalitatile solutiilor de securitate si de administrare pentru dispozitivele mobile.

Windows Phone

Sistemul de operare pentru dispozitive mobile dezvoltat de Microsoft s-a impus ferm drept al treilea cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile, dupa Android si Apple iOS. Conform analizei publicate de compania de cercetare Strategy Analytics, Microsoft a livrat aproape 36 de milioane de dispozitive care folosesc sistemul de operare Windows Phone 8[1], aceste dispozitive devenind astfel opțiuni viabile pentru companiile care doresc sa standardizeze utilizarea software-ului Microsoft in reteaua lor IT. Pentru aceste companii, Kaspersky Security for Mobile ofera protectie impotriva amenintarilor web si capabilitati de administrare care pot fi gestionate de la aceeași consola care administreaza solutiile Kaspersky Lab pentru computere si serverele tradiționale si virtuale, combinand protectia premium cu o administrare fara dificultati.

Kaspersky Security for Mobile lucreaza acum cu Windows Phone 8 prin intermediul unui agent de securitate bazat pe client pentru a asigura navigarea pe web in conditii de siguranta si de protectie impotriva tentativelor de phishing si a altor amenințari web. Kaspersky Security for Mobile va continua, de asemenea, sa sprijine politicile Exchange ActiveSync si sa permita administratorilor sa stabileasca politici de securitate personalizate pentru dispozitivele mobile ale fiecarui angajat, totul prin intermediul unei console centrale. Kaspersky Security for Mobile este disponibil fie ca o aplicatie de sine statatoare, fie ca o componenta a pachetului Kaspersky Endpoint Security for Business, suita de securitate a companiei.

Samsung – SAFE

SAFE (Samsung for Enterprise) este o denumire data categoriei de smartphone-uri Samsung și dispozitive Samsung Galaxy Tab® care indeplinesc cerintele de accesibilitate pentru administratorul IT si capabilitati de administrare. In general, dispozitivele din programul SAFE au capacitati care includ suport pentru Microsoft Exchange ActiveSync, conectivitate VPN, criptare de pe dispozitiv si capabilitați de MDM. Prin folosirea acestor caracteristici de accesibilitate, Kaspersky Security for Mobile poate asigura acum securitatea și administrarea dispozitivelor client, oferind administratorilor IT un nivel de control mai avansat.

Prin accesarea functionalitatilor de control integrate in aceste dispozitive Samsung prin intermediul Kaspersky Security for Mobile, administratorii IT vor putea sa activeze functiile anti-furt chiar si de la distanta – de stergere, de blocare si de urmarire prin GPS – si sa foloseasca o aplicatie de control bazata pe politici si filtrare de continut web. In plus, aceste dispozitive Samsung vor beneficia de protectia software-ului Kaspersky Lab, lider in industria anti-malware, care a detectat peste 10 milioane de aplicatii Android malware pana in prezent si peste 200.000 de mostre de malware pentru Android unice.

„Deoarece dispozitivele mobile devin tot mai des utilizate atat in timpul liber, cat si in activitatea de business de zi cu zi, Kaspersky Lab lucreaza in mod constant sa fie cu un pas inaintea infractorilor cibernetici care incearca sa exploateze aceste dispozitive”, a declarat Victor Yablokov, Head of Mobile Product Line, in cadrul Kaspersky Lab. “Faptul ca acum solutiile noastre de securitate sunt compatibile cu programul Samsung SAFE si cu Windows Phone demonstreaza angajamentul nostru de a lucra impreuna cu lideri din industrie care fac pasi mari pentru a securiza viitorul, care se anunta a fi mobil, si ne bucuram ca avem posibilitatea de a le pune la dispozitie clientilor nostri si partenerilor din industrie cele mai recente imbunatatiri”, a adaugat Yablokov.

Aceste noi functionalitati pentru Windows Mobile 8 si pentru dispozitivele business Samsung vor fi incluse in urmatoarea versiune a solutiei Kaspersky Security for Mobile, care a fost trimisa organizatiilor partenere, urmand sa devina disponibile pentru publicul larg din aprilie 2014.

Pentru informatii suplimentare

Mai multe informatii despre Kaspersky Security for Mobile[1] https://blogs.strategyanalytics.com/WSS/post/2014/01/29/Android-Captured-79-Share-of-Global-Smartphone-Shipments-in-2013.aspx

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Dispozitivele Windows Phone si Samsung SAFE – protejate de Kaspersky Lab”

  1. Cip

    Asta e din seria hai sa ne bagam in seama. Pe WP o aplicatie terta nu poate rula pe fundal. Asa ca un antivir e ilogic.

Leave a Reply