Test comparativ Antivirus – Ian\Feb (AV-Test.org)

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 25 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici.

Este realizat in perioada Nopiembrie – Decembrie 2013 pe un sistem Windows 7, rezultatele fiind destul de interesante, toate produsele primind certificarea AV-TEST.org, cu exceptia Microsoft Security Essentials si AhnLab.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, performanta si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Performantei” a fost testat impactul unui produs de securitate asupra resurselor sistemului in timpul unor activitati obisnuite: accesare internet, copiere documente, descarcare fisiere etc. “Alarmele false si usurinta in utilizare” a evaluat alarmele false generate la accesarea unor site-uri, rularea unor programe sau blocarea unor actiuni legitime ale diverselor programe instalate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora printr-un test de tip Real-World (site-uri infectate, virusi propagati prin email) – 110 mostre si testul “clasic” pe un set mai mare de malware (19.604 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… noua producatori au primit maximul de puncte – 6 si anume Trend Micro, G Data, McAfee, MicroWorld, F-Secure, Kaspersky, Qihoo, BitDefender, Avira. Ca o remarca interesanta cinci din cele 9 au motorul BitDefender la baza si doar unul singur este produs gratuit. Alte 5 produse au primit cate 5.5 puncte.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: PcKeeper, ThreatTrack, AhnLab, Microsoft.

Care este impactul asupra performanteti PC-ului? Aici, niciun produs nu a obtinut 6 puncte, insa sase au inregistrat 5.5 puncte: Symantec, Tencent, BitDefender, McAfee, Kaspersky, Qihoo. Pe de alta parte, cele mai slabe la acest capitol au fost: PCKeeper si ThreatTrack.

In ce priveste alarmele false si usurinta in utilizare 13 programe au obtinut cate 6 puncte. La polul opus s-au situat COMODO si Norman cu 4 puncte.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici (top 3) arata astfel:

 1. BitDefender, Kaspersky, Qihoo – 17.5
 2. Norton, McAfee, Trend Micro – 17
 3. G Data – 16.5
 4. BullGuard, MicroWorld – 16

Si iata ca avem trei lideri, BitDefender, Qihoo si Kaspersky, care merg la pas cu un scor aproape perfect la toate capitolele.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

https://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-7/janfeb-2014/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Test comparativ Antivirus – Ian\Feb (AV-Test.org)”

 1. ionut

  cel mai bin antivirus la ora acutuata !!!

 2. Florin

  Luna asta mi-am cumparat licenta de KIS pe 2 ani. E bine ca softul confirma din nou in testele comparative…

 3. buga

  Eu tot pe Linux raman …

  1. virus2009

   Foarte bine faci.

Leave a Reply