actualizare – Email fals de tip phishing

Clientii GMail sunt vizati in aceste zile de un nou atac de tip phishing cu scopul de a le fura contul de email. Este printre putinele de acest fel si cel mai grav este ca mesajul nu este filtrat, ci ajunge direct in Inbox. Are subiectul “actualizare” si este trimis de la adresa mail-noreply.@account.uunn.co.

Continutul sau suna astfel:

Stimate utilizator Gmail,

Cele doua mail-urile primite au fost stocate pe statutul de curs din cauza recent upgrade-ul la baza noastra de date, pentru a primi click aici să vă conectați și să aștepte pentru rseponse.

Ne cerem scuze pentru orice neplăcere și mulțumim pentru înțelegere.

Salutari, Google

Dand click pe textul subliniat, ajungeti la adresa browser.to/md si ulterior sunteti directionati spre o pagina care arata similar cu cea de logare GMail, insa incarcata de la adresa https://myhostingmanager.com/backup2/roma%20-%20ServiceLogAuth.html.

phighing gmail actualizare

Pagina este una falsa si cei care introduc datele acolo isi vor pierde contul GMail (si cele conexe, deoarece mai nou Google interconecteaza totul: YouTube, Google+, GMail etc).
Nu dati click pe link-uri suspecte si verificati intotdeauna bara de adrese pentru a vedea pe ce site ati ajuns de fapt.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “actualizare – Email fals de tip phishing”

  1. Alex

    Radu,te rog sa imi raspunzi.Avast! 6 detecteaza la accesarea primului link semnat cu rosu 2 troieni. E adevarat sau e doar un fals pozitiv?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.