Bitdefender lanseaza o aplicatie gratuita pentru a scapa utilizatorii de adware

Bitdefender lanseaza o aplicatie gratuita care sa protejeze utilizatorii de programe ce ii asalteaza cu reclame agresive. Furnizorul de solutii de securitate cibernetica isi adauga, astfel, in portofoliul sau de tehnologii aplicatia “Adware Removal Tool pentru PC”.

Noul soft imbunatateste experienta utilizatorilor pe Internet, ferindu-i de reclame online intruzive sau extensii de browser agasante. Pentru ca numarul de atacuri de tip malvertising este in crestere, Bitdefender Adware Removal Tool ofera si protectie completa impotriva programelor periculoase care pot pune stapanire pe calculatoare.

Un studiu realizat de curand de Bitdefender a aratat ca una din trei retele de publicitate online ar putea servi malvertising, un tip de atac ce poate infecta utilizatorii cu virusi, prin reclame gazduite chiar si pe site-uri legitime.

bitdefender adware removal tool

Cercetarea asupra fenomenului a relevat si ca aproximativ 7 la suta din numarul total de reclame online infecteaza utilizatorii cu virusi sau ii pacalesc cu fraude, spam si phishing.

“Am hotarat sa ne folosim expertiza pentru a crea propria unealta de indepartare a programelor de tip adware si pentru a oferi protectie completa impotriva unei intregi serii de amenintari,” a declarat Jonas Selkala, Senior Product Manager la Bitdefender. “Aplicatia noastra anti-adware ii ajuta si pe utilizatorii din Romania sa detina controlul propriilor calculatoare, pastrand doar programele care le plac si eliminandu-le pe cele care ii deranjeaza.”

Dupa ce scaneaza calculatoarele, Bitdefender Adware Removal Tool marcheaza o lista cu aplicatii periculoase precum Adware.SwiftBrowse, Adware.Plush si Adware.BrowseFox. Noua aplicatie de la Bitdefender sterge programele doar dupa acordul utilizatorilor.

Adware Removal Tool protejeaza utilizatorii si de software de tip Bundler sau Keylogger, care poate fura informatii confidentiale si cauza pierderi financiare. Programele de tip Aplication.Bundler trimit datele personale ale utilizatorilor, inclusiv geo-locatia, catre servere externe, in timp ce aplicatiile Keylogger pot fura informatii private precum parole si date bancare, spionand activitatea din browser.

Adware Removal Tool functioneaza pe orice calculator personal dotat cu Windows (XP sau o versiune mai noua). Aplicatia nu inlocuieste o solutie de securitate, care trebuie instalata si actualizata pe toate dispozitivele conectate la Internet. Utilizatorii Bitdefender sunt deja protejati impotriva programelor de tip adware si nu este necesara folosirea unei aplicatii suplimentare.

Adware Removal Tool poate fi descarcat accesand urmatorul link: https://www.bitdefender.com/solutions/adware-removal-tool-for-pc.html.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Bitdefender lanseaza o aplicatie gratuita pentru a scapa utilizatorii de adware”

 1. calin

  numai pe windous sunt virusi adware si porcarii plus spionaj in masa de la microsoft. treceti pe linux ca mine ca e imun la virusi si mult mai securizat. plus nu necesite nici programe de optimizare ca windous. si o pb de securitate cand e descoperita se remediaza foarte rapid nu ca la microsft care e praf. va recomand una din variantele : ubuntu , opensuse . linux mint sau testatile pe toate si ramaneti la care vreti. eventual puneti dual boot in paralele cu windous daca vreti

  1. virus2009

   @ Catalin

   Vezi ca ai firewall instalat default, doat trebuie activat si daca doresti tu sa faci ceva setari, etc,,,,poti s ate apuci de treaba:

   ufw enable

   ufw –help – aici toata documentatia

   Apropo de asta, poate iti va fi de folos:

   synapic/search/rkhunter(reload)/install rkhunter

   sudo rkhunter –versioncheck
   sudo rkhunter –update –propupd
   sudo rkhunter -c –enable all –disable none

   Fișierele cu lista albă În directorul / dev:

   ALLOWDEVFILE=”/dev/.udev/rules.d/root.rules” ALLOWHIDDENDIR=”/dev/.udev”
   ALLOWHIDDENFILE=”/dev/.blkid.tab” ALLOWHIDDENFILE=”/dev/.blkid.tab.old”
   ALLOWHIDDENFILE=”/dev/.initramfs”

   Permisiuni Root SSH – aici alegi ce doresti cu yes sau no.

   sudo nano rkhunter
   ALLOW_SSH_ROOT_USER=yes
   ALLOW_SSH_ROOT_USER=no

   Verificarea sistemului pentru rootkit-uri:
   sudo rkhunter –check –pkgmgr dpkg

   Pentru ceilalti ce utilizati windows va doresc sa fiti atenti pe unde navigati,descarcati,instalati,etc…. , au nevoie cei din domeniu de clienti.

 2. virus2009

  Pentru cunoscatori: https://en.wikipedia.org/wiki/Linux_malware#Viruses

  Se pot numara, in comparatie cu windows unde apar peste 200.000 zilnic , asta doar ce se depisteaza , ceilalti ii lasam sa isi faca treaba, daca nu ar fi aceasta industrie a intra in faliment, deci datii tare copii.

 3. REE

  “Removal Tool functioneaza pe orice calculator personal dotat cu Windows (XP sau o versiune mai noua)” FALS ! majoritatea PC-urilor cu XP sunt PC-uri vechi (care nu pot functiona deloc sau cum trebuie cu WIN7,8 etc) .Aceste PC-uri NU AU SSE2 iar acest “Tool’ ca sa functioneze ii trebuie SSE2.Cei de la Bitdefender nici nu s-au mai gandit la acest lucru, nici nu spun asta la specificatii (de fapt nicaieri, trebuie sa descarcam ca prostii si apoi ne alegem doar cu o eroare) si nici nu face ca acest tool sa functioneze si pe astfel de PC-uri, unde chiar este NEVOIE mai mare fata de Pc-uri cu Win 7,8 fiindca dupa cum bine stiti din aprilie Xp ii trebuie protectie suplimentara) pentru asta Bitdefender primeste o bila NEAGRA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.