Virusi in reclamele de pe site-urile cu posturi TV online

O buna parte din noi avem un sport favorit: fotbal, baschet, tenis, atletism, etc. Din pacate, operatorii de cablu nu ofera toate canalele de sport ce transmit competitiile noastre favorite.
Si atunci cei mai multi apeleaza la sursele TV online ce emit canalul dorit prin diverse tehnologii mai mult sau mai putin legale: sopcast, vlc, flash, etc.

Ati observat cu siguranta ca site-urile care gazduiesc aceste streamuri sunt pline de reclame, ce adesea acopera si transmisia propriu-zisa. Pentru a scapa de ele esti nevoit sa apesi o multime de “X-uri” si de cele mai multe ori reclamele se incarca oricum.

reclame tv online

Partea proasta in toata povestea asta este ca din ce in ce mai multe reclame incarca fisiere infectate pentru Windows sau Android. Iata spre exemplu un fisier intalnit recent: sexyfaces-ajskdjil.apk, cu o detectie buna pe VirusTotal. Este un virus pentru Android care trimite automat SMS-uri cu suprataxa si iti incarca factura.

Pentru a preveni instalarea acestor virusi, navigati la Setarile dispozitivului vostru Android si de regula in sectiunea “Security” veti gasi optiunea ‘Unknown sources – Allow installation of apps from unknown sources’. Asigurati-va ca este DEBIFATA.

In plus, apelati la serviciile de televiziune online legala oferita de Digi.Online, Telekom Tv sau Seenow.

In rest, fiti atenti pe ce dati click sau ce descarcati si nu rulati niciodata fisiere suspecte. Desigur, pastrati-va mereu antivirusul activ si actualizat.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Virusi in reclamele de pe site-urile cu posturi TV online”

  1. Robert

    Am Bitdefender Mobile Security si detectează acest virus, problema este ca daca dau de mai multe ori in acest virus nu tot timpul intra Bitdefender….de exemplu din 5 intrări la această reclama doar de doua trei ori intra Bitdefender….am impresia ca protecția web cam lasa de dorit de multe ori la BitDefender

  2. Robert

    Da acum am observat si eu ca nu de fiecare data anumite reclame descărca viruși….mulțumesc ptr informații !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.