Primul curs de tip Coding Bootcamp din Romania

jademyLa nivel global, există o necesitate în continuă ascensiune pentru oameni pregătiţi în IT pe care facultăţile de profil nu o pot satisface. România nu este o excepţie în acest sens, ba dimpotrivă are nevoie de o creștere de 150% a numărului de profesionişti, până în anul 2020, aşa cum reiese din anliza Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Jademy încearcă să rezolve această problemă printr-o abordare unică în România – cursuri IT intensive, având structura unui “Coding Bootcamp”. În acest sens, Jademy aplică acest principiu pentru a atinge două obiective principale: recalificarea persoanelor talentate a căror specializare nu este în IT şi accelerarea carierei persoanelor care deja activează în IT sau au cunoștințe în domeniu.

Conceptul coding bootcamp este deja o modalitate consacrată de reconversie/accelerare profesională care a înregistrat succese remarcabile în SUA, Marea Britanie, Franța și alte țări. Acest concept se adresează persoanelor care vor să înveţe programare (fie că activează ori nu în domeniul IT), dar în acelaşi timp îşi doresc o alternativă mai ieftină şi mai rapidă decât opţiunea cursurilor cu frecvență redusă care durează semnificativ mai mult. Participarea în cadrul acestui program presupune prezenţă zilnică timp de 3 luni de zile, câte 9 ore pe parcursul zilelor lucrătoare, exact ca în cazul unui full-time job. În total, vor fi peste 500 de ore de instruire alături de instructor.

Această modalitate are o serie de avantaje pe care cursurile tradiţionale nu o prezintă. În primul rând, cursanţii vor aborda o singură specializare pe care o vor învăţa amănunţit, în funcţie de cerinţele pieţei. În contrast, universităţile încearcă să acopere cât mai multe zone din domeniu, multe dintre ele nefiind necesare pentru o profesie specifică. În al doilea rând, studiul intensiv şi continuu alături de instructor şi aplicarea noţiunilor teoretice în probleme practice îi ajută pe cursanţi să dobândească cunoştinţe avansate într-un timp relativ scurt. Nu în ultimul rând, aceştia dobândesc şi alte comptenţe în afara celor de programare, cum ar fi lucrul în echipă sau acomodarea cu cerinţele solicitante ale unui job în IT.

Jademy antrenează momentan studenţii în limbajul de programare Java, cu opţiunea de a deveni specializaţi în Android sau JavaEE. Acesta este un limbaj accesibil pentru începători, pe care viitorii programatori pot aplica concepte de programare orientată pe obiecte. În acelaşi timp se bucură de o adopție la scară largă, de o comunitate vastă și de un ecosistem tehnologic foarte dezvoltat.

Academia îşi are originile în Portugalia, de unde a împrumutat acest trend în educaţie. În compania mamă există deja peste 150 de persoane recalificate care şi-au început cariera de developer, în timp ce în România avem aproape 80 de cursanţi calificaţi în portofoliu, 90% dintre absolvenți angajându-se la companii precum Siveco, IT Smart Systems, Qualysoft, ING România, Alten și altele. Acest număr este în continuă creştere, organizându-se un nou curs la fiecare început de lună.

Despre Jademy

Academia Joburilor IT – primul Coding Bootcamp din România dedicat rezolvării lipsei de personal calificat în domeniul IT.

Noi promovăm un program de training intensiv de 13 săptămâni la sediul companiei, ce are ca scop principal pregătirea viitorilor absolvenţi pentru primul job în domeniu până la sfârşitul programului.

Pe lângă trainingul tehnic, programul conţine atât sesiuni de dezvoltare personală ţinute de profesionişti certificaţi, cât şi şedinţe de consiliere în carieră. Îndrumăm candidaţii pentru obţinerea unui certificat Oracle recunoscut internaţional şi îi ajutăm să îşi găsească un job ca programatori entry-level după absolvirea cursului.

Web: www.jademy.ro

Linkedin: linkedin.com/company/jademy

Facebook: facebook.com/jademy.romania

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.