Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (iulie 2015)

virus test android

AV-Test.org a dat publicitatii un test complex pe 26 de produse de securitate pentru Android in care a evaluat rata de detectie pe doua seturi de malware: ultimii virusi de Android in timp real (3336 mostre) si virusii descoperiti in ultimele 4 saptamani (2433 mostre), impactul asupra bateriei, alarmele false generate si functiile oferite. Testul s-a realizat pe un sistem Android 5.1 in luna iulie 2015.

In categoria protectie s-au oferit maxim 6 puncte pentru o detectie de ~100%, si aici s-au incadrat 13 produse: AhnLab, Antiy AVL, Avira, Baidu, BitDefender, ESET, G Data, Kaspersky, CM Clean Master, 360 Antivirus, Sophos, Norton, Trend Micro.

Playcastle National Vaccine a avut cea mai mica detectie si cea mai slaba protectie.

In ceea ce priveste impactul asupra utilizarii telefonului si numarul de alarme false, 22 produse au primit 6 puncte. Cel mai slab la aceasta categorie a fost Sophos Mobile Security.

Doar unsprezece produse au reusit sa adune maximul de 12 puncte si oricare din ele poate fi o buna optiune pentru protectia dispozitivului tau Android: AhnLab, Antiy AVL, Baidu, BitDefender, ESET, G Data, Kaspersky, CM Security, 360 Antivirus, Norton, Trend Micro.

Pentru protectia dispozitivului tau Android iti recomandam oricare din produsele care care au obtinut 12 puncte la ambele categorii, iar favoritul nostru este ESET Mobile Security & Antivirus.

Detaliile complete le gasiti aici: https://www.av-test.org/en/antivirus/mobile-devices/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.