Kaspersky Lab lanseaza o solutie de securitate pentru companiile care folosesc dispozitive Mac

Kaspersky Lab prezinta noua versiune a solutiei Kaspersky Endpoint Security for Mac, pentru a raspunde peisajului modern si eterogen al amenintarilor cibernetice. Solutia va fi disponibila ca parte a suitei Kaspersky Endpoint Security for Business si va putea fi administrata cu ajutorul unei singure console – Kaspersky Security Center.

Intrucat un procent considerabil din numarul utilizatorilor finali (aproximativ 6%) folosesc dispozitive Mac, iar numarul acestora continua sa creasca, numarul de programe malware care vizeaza dispozitivele Mac este, de asemenea, in crestere. O alta tendinta populara este folosirea pe scara tot mai larga a retelelor eterogene in cadrul companiilor medii si a corporatiilor. Varietatea platformelor (Windows, Mac, Linux si mediile virtuale) folosite in organizatiile moderne face mai dificila protejarea infrastructurii IT si a informatiilor de afaceri importante. In plus, administrarea necentralizata a computerelor face securizarea dispozitivelor si a informatiilor tot mai dificila.

Ca raspuns la aceste tendinte, Kaspersky Lab a imbunatatit suita Kaspersky Endpoint Security for Business cu solutia Kaspersky Endpoint Security 10 for Mac. Noul produs Kaspersky Endpoint Security for Mac asigura o combinatie puternica de protectie in profunzime, eficienta si flexibilitate, fiind conceput sa protejeze mediile IT eterogene. Solutia de securitate ofera o gama larga de instrumente si tehnologii usor de implementat si folosit. Caracteristicile, care sunt acum disponibile in noua versiune a acestei solutii populare de securitate pentru companii, ofera posesorilor de dispozitive Mac o serie de noi beneficii de securitate.

Integrarea platformei Kaspersky Security Network permite companiilor sa profite de solutiile de securitate validate in cloud pentru a identifica rapid programele malware si alte activitati suspecte.

Componenta Network Attack Blocker dezvoltata de Kaspersky Lab monitorizeaza activitatea suspecta din retelele companiei si permite specialistilor IT sa programeze modul de raspuns al sistemelor in cazul in care este detectat un comportament suspect. Scopul componentei Network Attack Blocker este de a bloca atacurile de retea, inclusiv scanarea de porturi, atacuri de tip “denial-of-service”, atacuri de tip “buffer-overrun” si alte actiuni ostile lansate de la distanta impotriva programelor si serviciilor din cadrul retelei.

Pentru a mentine siguranta clientilor si angajatilor companiilor impotriva amenintarilor web, Kaspersky Lab a completat solutia Kaspersky Endpoint Security for Mac cu tehnologii de Protectie web si Anti-phishing. Aceasta solutie scaneaza toate intrarile si iesirile, blocheaza scripturile daunatoare fara a afecta resursele sistemului si ajuta clientii sa infrunte infractorii cibernetici, care incearca sa acceseze informatii private si financiare prin intermediul unor site-uri false (phishing). Rezultatul consta intr-o imbunatatire a nivelului general de protectie impotriva amenintarilor specifice sistemului Mac.

 “La Kaspersky Lab, noi credem ca fiecare afacere, indiferent de dimensiune sau piata de desfacere, are o structura unica si complexa, care necesita o protectie cibernetica profunda cuprinzatoare.”, a declarat Konstantin Voronkov, Head of Endpoint Product Management, in cadrul Kaspersky Lab. Fiecare componenta a infrastructurii companiei trebuie protejata, deoarece infractorii cibernetici vor folosi fiecare sansa pe care o au pentru a se infiltra in retea. Imbunatatirea solutiei noastre Kaspersky Endpoint Security for Business – oferind o protectie multi-stratificata flexibila impotriva amenintarilor cibernetice moderne, pentru diferite infrastructuri si platforme – va usura eforturile companiilor de a se proteja singure, inclusiv a celor care folosesc platforme Mac. Consideram ca aceasta abordare permite clientilor nostri sa se concentreze pe dezvoltarea afacerii fara sa fie nevoie sa se ingrijoreze in privinta securitatii cibernetice.”, a spus Konstantin Voronkov.

Mai multe informatii despre Kaspersky Endpoint Security 10 for Mac puteti gasi aici.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.