Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (septembrie 2015)

virus test android

AV-Test.org a dat publicitatii un test complex pe 25 de produse de securitate pentru Android in care a evaluat rata de detectie pe doua seturi de malware: ultimii virusi de Android in timp real (4541 mostre) si virusii descoperiti in ultimele 4 saptamani (2827 mostre), impactul asupra bateriei, alarmele false generate si functiile oferite. Testul s-a realizat pe un sistem Android 5.1.1 in luna septembrie 2015.

In categoria protectie s-au oferit maxim 6 puncte pentru o detectie de ~100%, si aici s-au incadrat 17 produse: AhnLab, Antiy AVL, Avast!, Avira, Baidu, BitDefender, Bullguard, ESET, G Data, Kaspersky, CM Security, CM Clean Master, PSafe Total, Qihoo 360 Antivirus, Sophos, Norton, Trend Micro.

ikarus Mobile.Security a avut cea mai mica detectie si cea mai slaba protectie.

In ceea ce priveste impactul asupra utilizarii telefonului si numarul de alarme false, 22 produse au primit 6 puncte. Cel mai slab la aceasta categorie a fost ikarus Mobile.Security.

Saptesprezece produse au reusit sa adune maximul de 12 puncte si oricare din ele poate fi o buna optiune pentru protectia dispozitivului tau Android. Acestea sunt cele care au obtinut totodata si cea mai buna protectie (6 puncte).

Pentru protectia dispozitivului tau Android iti recomandam oricare din produsele care care au obtinut 12 puncte la ambele categorii, iar favoritul nostru este ESET Mobile Security & Antivirus.

Detaliile complete le gasiti aici: https://www.av-test.org/en/antivirus/mobile-devices/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (septembrie 2015)”

  1. cobra

    Ce alte criterii suplimentare (pe lângă cele avute în vedere de AV-Test.org) am putea lua în calcul pentru a departaja acești antiviruși? Știu, unu ar fi costul, dar în afară de acesta, ce ar mai fi important de luat în calcul? Esetul pentru ce este favorit?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.