Noile scanere Kaspersky Lab pentru OS X sunt disponibile in App Store

Kaspersky Lab prezinta noua solutie gratuita pentru OS X – Kaspersky Virus Scanner for Mac – care verifica rapid si eficient existenta programelor malware in sistem. De asemenea, versiunea platita, Pro, poate inlatura amenintarile pe care le detecteaza. Ambele solutii sunt concepute pentru utilizatorii de computere Apple care vor sa-si protejeze viata personala si informatiile personale stocate pe dispozitivele lor.

In 2014, produsele Kaspersky Lab au blocat peste 3,6 milioane de tentative de infectare pentru OS X. Pe parcursul anului, expertii companiei au descoperit 1.499 de noi programe malware pentru acest sistem de operare. Cifra aceasta este mult mai mica decat volumul de software periculos creat in aceeasi perioada pentru Windows sau dispozitivele cu Android. Cu toate acestea, un studiu  recent privind riscurile pentru utilizatori a evidentiat faptul ca numai jumatate dintre computerele cu OS X sunt protejate, prin urmare milioane de utilizatori din toata lumea sunt predispusi la pericole.

Cu ajutorul Kaspersky Virus Scanner Pro for Mac, utilizatorii isi pot scana computerele pentru a detecta potentiale amenintari, chiar daca au deja instalata o alta solutie de securitate. Aplicatia cauta urmele programelor malware pe computer (optiunile disponibile sunt scanare completa, scanare rapida si scanare personalizata) si le ofera utilizatorilor informatii detaliate despre rezultate, impreuna cu solutia potrivita la problemele identificate.

De asemenea, Kaspersky Virus Scanner Pro for Mac poate sa inlature diferite aplicatii periculoase. Aceasta versiune a scanerului poate si sa verifice automat fiecare nou fisier descarcat de utilizator pentru a stabili daca are cod daunator.

Bazele de date antivirus ale ambelor versiuni sunt actualizate in mod constant, pentru a oferi protectie chiar si impotriva celor mai noi amenintari cibernetice. In plus, produsul detecteaza programe malware nu doar pentru OS X, ci si pentru Windows si Android. Chiar daca programele care vizeaza alte sisteme de operare nu sunt, de regula, periculoase pentru sistemele Mac, pot sa ramana in computer pana cand au ocazia sa infecteze un sistem compatibil, de exemplu atunci cand sunt copiate documente pe dispozitive portabile.

“Chiar daca nu ti se pare ca ai nevoie de o solutie de securitate pe Mac, ar trebui sa te gandesti si la prietenii si colegii care ar putea fi afectati de programe malware de pe computerul tau. De exemplu, ar putea sa piarda bani dupa ce dau click pe un link compromis trimis din contul tau de programul malware, sau sa piarda documente importante dupa ce au luat un troian printr-un USB sau printr-un cablu imprumutat. Tocmai de aceea este important sa scanam cu regularitate toate dispozitivele pentru a detecta amenintarile cibernetice – chiar daca opereaza cu OS X, Windows sau Android”, avertizeaza Vladimir Zapolyansky, Vice-President, Product and Technology Marketing, in cadrul Kaspersky Lab.

Scanerele pot fi deja descarcate din App Store. Aici puteti afla mai multe informatii despre solutiile gratuite Kaspersky Lab.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.