Kaspersky si BitDefender – umar la umar la premiile AV-Comparatives pe 2015

distinctii av-comparatives

Institutul de testare austriac AV-Comparatives (AV-C) a dat publicitatii Raportul Anual pentru 2015. Acesta ofera o vedere de ansamblu asupra rezultatelor la testele comparative efectuate pe produsele de securitate in anul 2015 pe platforma Microsoft Windows.

Douazeci si unu de companii au participat in 2015 la testul principal efectuat de AV-Comparatives. Pe baza rezultatelor cumulative AV-C a desemnat Kaspersky Lab – “Produsul Anului”.

BitDefender a obtinut un scor identic. Procedura AV-Comparatives dicteaza ca in cazul unei egalitati perfecte, produsul care a obtinut distinctia in anul precedent sa nu poata sa fie desemnat doi ani consecutivi ca “Produs al anului”. Cum BitDefender a castigat aceasta distinctie in 2014, la egalitate de puncte cu Kaspersky, in 2015 distinctia merge catre producatorul rus.

Aceasta este o oglindire a rezultatelor inregistrate anul trecut cand Kaspersky Lab si BitDefender au fost de asemenea la egalitate, iar BitDefender a primit distinctia deoarece Kaspersky Lab castigase in anul 2013.

In afara de aceasta distinctie, AV-Comparatives ofera de asemenea si premiul “Top Rated” unui numar de produse cu scor mare in testele anului precedent.

Produsul Anului: Kaspersky Lab
Premiul Top Rated: Avast, AVIRA, Bitdefender, Emsisoft, eScan, and ESET.

Recunoasterea excelentei in testele AV-Comparative merge un pic mai departe sub forma distinctiilor defalcate pe teste individuale – Testul Protectiei Real-World, Testul detectiei la scanare, Testul Alarmelor False si Testul Performantei, ca si Testul Proactiv si cel al Devirusarii. Pentru fiecare categorie se acorda o medalie de Aur pentru cel mai bun produs la categoria respectiva si cate o medalie de Argint, respectiv Bronz pentru urmatoarele doua locuri.

 Premiile de Aur au fost desemnate astfel:
 • Protectia Real-World: Bitdefender si Kaspersky Lab
 • Detectia la Scanare: Kaspersky Lab si Bitdefender
 • Cele mai putine alarme false: Microsoft
 • Performanta (viteza): Avast
 • Protectie Proactiva: Bitdefender
 • Devirusare: Kaspersky Lab

Detalii suplimentare pot fi gasite in raportul complet disponibil pe site-ul oficial AV-Comparatives.org.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Kaspersky si BitDefender – umar la umar la premiile AV-Comparatives pe 2015”

 1. zame77

  Domnule Radu va multumesc pentru ca tineti site-ul !

 2. valigw

  Felicitari Bitdefender !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.