Cele mai bune solutii de securitate business – Test AV-Test.org (dec 2015)

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 11 programe de tip Security Suite de pe piata pentru mediul business.

Este realizat in perioada Noiembrie-Decembrie 2015 pe un sistem Windows 10 (X64), rezultatele fiind destul de interesante, toate produsele primind certificarea AV-TEST.org, cu exceptia Microsoft System Center Endpoint Protection.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, performanta si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Performantei” a fost testat impactul unui produs de securitate asupra resurselor sistemului in timpul unor activitati obisnuite: accesare internet, copiere documente, descarcare fisiere etc. “Alarmele false si usurinta in utilizare” a evaluat alarmele false generate la accesarea unor site-uri, rularea unor programe sau blocarea unor actiuni legitime ale diverselor programe instalate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora printr-un test de tip Real-World (site-uri infectate, virusi propagati prin email) – 140 mostre si testul “clasic” pe un set mai mare de malware (14.658 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… sase producatori au primit maximul de puncte – 6 si anume BitDefender, Kaspersky, F-Secure, Sophos, Symantec, Trend Micro. Alte 3 produse au primit cate 5.5 puncte.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Seqrite si Microsoft.

Care este impactul asupra performanteti PC-ului? Aici, doar Kaspersky a inregistrat maximul de sase puncte. Pe de alta parte, cele mai slabe la acest capitol au fost: Cylance si Seqrite.

In ce priveste alarmele false si usurinta in utilizare 4 programe au obtinut cate 6 puncte. La polul opus s-a situat Cylance cu 4 puncte.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici (top 3) arata astfel:

  1. Kaspersky Lab Small Office Security – 18
  2. BitDefender Endpoint Security, Trend Micro Office Scan – 17.5
  3. Symantec Endpoint Protection – 17
  4. Intel Security McAfee Endpoint Security, Sophos Endpoint Protection – 16.5

Pe ultimul loc s-a clasat Seqrite Endpoint Security cu 13 puncte.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

https://www.av-test.org/en/antivirus/business-windows-client/windows-10/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.