ALERTA!! Peste 60 de jocuri infectate in magazinul Google Play (Android)

virusi androidUPDATE: Din pacate, chiar si la aceasta ora exista cel putin 3 aplicatii infectate in magazinul oficial Google Play (apartin producatorilor listati mai jos) !!

Detectia este de 9 din 54 de antivirusi pe VirusTotal.com!

**************************

Platforma Android este foarte populara si atacatorii si creatorii de virusi o vizeaza din ce in ce mai des. Din pacate, nici magazinul oficial Google Play nu scapa de probleme.
In urma cu doar cateva zile, cercetatorii de la Dr.Web au descoperit mai bine de 60 de jocuri infectate in magazinul oficial Android Google Play. Acestea contineau troianul Android.Xiny.19.origin, care putea sa controleze dispozitivele infectate de la distanta si sa transmita atacatorilor date despre telefonul sau tableta infectata.

Printre producatorii de aplicatii infectate se numara Conexagon Studio, Fun Color Games si BILLAPPS.

Acesti virusi foloseau o tehnica speciala de a ascunde APK-urile infecate intr-o poza descarcata dupa instalarea troianului din magazinul Play.

Daca producatorul jocului sau aplicatiei pe care vrei sa o instalezi nu este verificat de Google si nu este unul cunoscut, poti mereu sa efectuezi o cautare pe Google dupa aplicatia sau producatorul respectiv. Daca sunt probleme, cu siguranta cineva a scris despre asta pe blog sau forum.
De asemenea este important sa ai instalat un produs de securitate pentru Android.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “ALERTA!! Peste 60 de jocuri infectate in magazinul Google Play (Android)”

  1. dozeus

    din pacate stiu din proprie experienta pe android nu zic ca nu unele aplicatii sint bune altele nu dar cum ii birocratia mare sint prea multe exagerari de reclame ce contin pop-upri malitioase atit malvare pe care leam postat pe virustotal si votat negativ pt nerespectarea specificatiilor si incalca drepturile utilizatorilor, tin sa mentionez atit browserul chrome are unele lacune ce pune in dificultate utilizatorii de android mentoinez ca le-am trimis comenturi editorilor in cauza dar din pacate refuza sau te injura ca am postat ca de exemplu: virus trojan la aplicatia respectiva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.