Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (ianuarie 2016)

virus test android

AV-Test.org a dat publicitatii un test complex pe 27 de produse de securitate pentru Android in care a evaluat rata de detectie pe doua seturi de malware: ultimii virusi de Android in timp real (3177 mostre) si virusii descoperiti in ultimele 4 saptamani (3496 mostre), impactul asupra bateriei, alarmele false generate si functiile oferite. Testul s-a realizat pe un sistem Android 5.1.1 in luna ianuarie 2016.

In categoria protectie s-au oferit maxim 6 puncte pentru o detectie de ~100%, si aici s-au incadrat 11 produse: Alibaba, Antiy, Baidu, BitDefender, Bullguard, ESET, G Data, Kaspersky, Qihoo 360, Sophos, Norton.

Lookout Security & Antivirus a avut cea mai mica detectie si cea mai slaba protectie. Penultimul loc la acest capitol a fost ocupat de AVG Antivirus.

In ceea ce priveste impactul asupra utilizarii telefonului si numarul de alarme false, 22 produse au primit 6 puncte. Cel mai slab la aceasta categorie a fost webroot SecureAnywhere.

Zece produse au reusit sa adune maximul de 12 puncte si oricare din ele poate fi o buna optiune pentru protectia dispozitivului tau Android. Acestea sunt cele care au obtinut totodata si cea mai buna protectie (6 puncte).

Pentru protectia dispozitivului tau Android iti recomandam oricare din produsele care care au obtinut 12 puncte la ambele categorii, iar favoritul nostru este ESET Mobile Security & Antivirus.

Detaliile complete le gasiti aici: https://www.av-test.org/en/antivirus/mobile-devices/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (ianuarie 2016)”

  1. Cătă

    Bit Defender 6 puncte întrece orice imaginație.Înseamnă că malwarebytes trebuia să ia 10 puncte.Mă refer strict la versiunea pentru Android.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.