The Last Warning – facebook account will be disabled. Inselatorie noua!

Facebook a fost si va fi mereu vizat de “baietii rai” care vor sa infecteze calculatorul utilizatorilor sau sa fure date de logare si alte informatii.

Circula o noua inselatorie destul de credibila, ce se foloseste de un cont fals numit “Facebook“. Acesta vizeaza pagini carora le lasa comentarii cu o avertizare menita sa bage in sperieti pe oricine:

The Last Warning!! https://www.facebook.com/Faceƅook-1054126414643573/

ca apoi sa afiseze urmatorul mesaj la adresa indicata:

“The Last Warning” Your account will be deactivated.
For security reasons, your account will be disabled.
Permanently because your account has been reported by users.
Other reasons that are not allowed on Facebook.
So we will notify you of account problems that have been reported by other users. We encourage you to recover your account immediately.

Restore your account below ☞ https://ow.ly/10toTj?recovery-pages

Thank you for using Facebook.
Facebook ©2016 All rights reserved

 

facebook scam

Urmand link-ul indicat aveti o noua avertizare cu un alt link de urmat pentru confirmarea contului si evitarea suspendarii sale. Acest link este: https://bit.do/bKc8S?Verify-acct-Facebook. El directioneaza spre pagina finala https://kanai-ang.fulba.com/incorec.htm.

facebook scam

Aici o noua avertizare si un scurt formular, invita utilizatorul speriat sa isi introduca adresa de email si parola pentru confirmarea contului.

Care este problema la toata “afacerea” asta? In primul rand, contul Facebook despre care am vorbit este unul fals si are adresa https://www.facebook.com/Faceƅook-1054126414643573/, avand doar 1 like !!

Contul oficial Facebook Security are adresa https://www.facebook.com/security si are peste 8 milioane de like-uri. In plus, are iconul de verificare a autenticitatii asociat denumirii (checkmark alb intr-un cerculet albastru). Cautati mereu acest semn pentru a verifica conturile oficiale de Facebook ale institutiilor, artistilor, etc!!

In al doilea rand, daca ar exista o problema reala cu un cont Facebook, veti fi avertizat direct, nu printr-un Share al unui album !!

In ultimul rand, adresa finala de verificare a contului nu are nicio legatura cu reteaua de socializare, drept dovada stand adresa suspecta din bara de adrese!!

Verificati de 10 ori astfel de notificari si mai ales bara de adrese pentru a nu risca sa va pierdeti conturile!!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “The Last Warning – facebook account will be disabled. Inselatorie noua!”

 1. ocsi

  Mda!!! Fara virusi … Si ce daca? Nu mai vad entuziasmul de acum cativa ani. De fapt … nu vad niciun fel de entuziasm. Pe alte meleaguri un astfel de site exista si functioneaza de la inceputurile “windowsului”! La noi nu. De ce? Ia vedeti ste-uri ca “malwaretips”, “wilders security” etc … Astia de ce pot sustine un site care-i invata sa-si protejeze sistemul? Pentru ca-i intereseaza, zic eu. Pentru ca atunci cand au fost ajutati au fost recunoscatori! Nu au uitat, ca noi romanii sprijinul acordat de o entitate dezinteresata financiar. Apropo … as fi curios, daca se percepea o taxa, mai uitau oamenii respectivi? Nu cred! Asta e! Stiu ca totul are un final, dar aici, inca nu e cazul! Atacurile cibernetice au devenit mai complexe.
  In fine! Unde sunteti voi Nick, Happyday etc. Voi cie care … dar s-o las balta.
  Asta e! A fost frumos!
  O zi buna pentru toti si scuze pentru “off topic”, cum zice romanul!

 2. virus2009

  Salutare osci !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.