Avast! achizitioneaza AVG si devine lider pe piata de antivirus

AVG vs Avast

AVG vs Avast

Compania ceha Avast! Software a anuntat recent ca va cumpara rivalul AVG pentru pretul de 1.3 miliarde de dolari (25$/actiune).

Aceasta mutare permite Avast sa furnizeze solutii de securitate pentru aproximativ 400 de milioane de utilizatori, dintre care 160 de milioane pe dispozitive mobile. De asemenea, Avast va depasi solutiile oferite de Microsoft (15.9%), atingand astfel 20% din piata produselor antimalware.

Reteaua de 400 de milioane de dispozitive protejate va permite Avast! sa creeze produse de securitate mai avansate decat cele existente si sa se dezvolte mai mult pe segmentul IoT (Internet of Things).

Ambele companii, Avast! si AVG au fost fondate in 1988, respectiv 1991, in Cehia si furnizeaza solutii de securitate de top, atat in segmentul freeware, cat si in cel business. Se estimeaza ca procesul de integrare al AVG in compania Avast! va dura cateva luni.

Ramane de vazut cum vor putea fructifica aceasta cota de piata si ce solutii inovatoare vor introduce in produsele viitoare.

Intregul comunicat poate fi citit aici.

Security Evangelist

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.