Utilizatorii solutiei Kaspersky Safe Kids primesc acum recomandari de la psihologi

Kaspersky Lab si-a actualizat solutia de protectie a copiilor impotriva amenintarilor digitale cu noi caracteristici pentru platformele iOS si Android, Acum, copiii le pot cere parintilor acces la un site sau la o aplicatie restrictionata, prin intermediul unui buton, iar parintii pot primi sfaturi atunci cand Kaspersky Safe Kids inregistreaza situatii dificile.

Parintii vad aceste sfaturi sub forma unui comentariu in setarile Kaspersky Safe Kids si intr-un raport despre activitatea pe Internet a copilului, pe portalul My Kaspersky. Recomandarile pot aparea si sub forma unei notificari urgente pe dispozitivul mobil al parintelui – de exemplu, in cazul in care copilul incearca sa acceseze un site din categoria celor blocate (cum ar fi un site cu limbaj obscen).

Rezultatele unui studiu realizat de Kaspersky Lab si B2B International arata ca un parinte din trei simte ca nu poate controla ce face sau vede copilul pe Internet. Chiar si cu instrumente de control parental, adultii nu stiu de multe ori cum sa reactioneze la anumite comportamente online ale copiilor lor. De exemplu, ar trebui sa ia dispozitivul in cazul in care copilul este prins incercand sa acceze site-uri de jocuri de noroc? Sau, cat de sever ar trebui sa le vorbeasca daca sistemul inregistreaza interesul copilului pentru site-urile destinate adultilor?

Recomandarile din partea psihologilor, integrate in noua versiune Kaspersky Safe Kids, le permit parintilor nu doar sa evalueze gradul de risc pentru copil, ci si sa-si adapteze modul in care abordeaza siguranta online a copilului. Parintii vor primi recomandari in legatura cu site-uri si aplicatii neadecvate, atunci cand apar contacte noi suspecte in agenda copilului, cand se fac cumparaturi online, in legatura cu utilizarea excesiva a Internetului si in alte cateva situatii.

“Orice produs am dezvolta, incercam intotdeauna sa il facem cat mai usor de folosit si de intuitiv posibil. Atunci cand miza este linistea sufleteasca a parintilor si protejarea copiilor, acest lucru este cu atat mai relevant. Vrem ca solutia noastra pentru protectia copiilor in mediul online sa ofere mai mult decat asistenta tehnica. Trebuie sa fie si un partener pentru parinti. Kaspersky Safe Kids inseamna mai mult decat sa controlezi, pur si simplu, activitatea copiilor pe Internet – vrem sa ajutam parintii sa inteleaga mai bine de ce copiii lor se comporta asa cum se comporta si de ce sunt interesati de un anumit continut. Credem ca sfaturile psihologilor, pe langa faptul ca dau o nota personala programului, duc protectia la un alt nivel”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business at Kaspersky Lab.

O alta functie noua in versiunea Android le permite copiilor sa ceara acces la site-uri sau aplicatii restrictionate. Daca unul dintre parinti a configurat Kaspersky Safe Kids astfel incat sa impiedice copilul sa foloseasca anumite tipuri de site-uri sau aplicatii, atunci apare o fereastra care blocheaza accesul de fiecare data cand copilul incearca sa le deschida. Acum, copilul poate trimite o cerere de acces direct din aceasta fereastra. Daca parintele o vede, o poate accepta prin atingerea unui singur buton. Pe iPhone si iPad, aceasta functie merge doar pentru site-uri.

kaspersky safe kids

Noul Kaspersky Safe Kids este acum disponibil pe www.kaspersky.com/safe-kids. Noile caracteristici vor fi, de asemenea, disponibile pentru Windows si Mac in 2017. In afara de functiile descrise, solutia ajuta parintii sa fie mereu la curent cu ce face copilul online, cat timp petrece pe Internet, ce site-uri viziteaza, ce jocuri prefera, cu cine comunica pe site-urile de socializare si unde merge.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply