Kaspersky Lab lanseaza o noua varianta a aplicatiei Kaspersky Password Manager

Kaspersky Lab prezinta o noua versiune a solutiei freemium Kaspersky Password Manager, care ofera acces de la distanta la parole, prin intermediul paginii personale de pe portalul My Kaspersky, verificarea automata a parolelor introduse, control vocal si alte caracteristici utile.

Securitatea conturilor ii ingrijoreaza pe utilizatorii de Internet mai mult decat oricare alt domeniu al vietii lor virtuale. Conform unui studiu, 70% dintre respondenti sunt constienti si preocupati de compromiterea contului – aceasta este cea mai mare temere, dintre toate amenintarile cibernetice. Urmatoarele doua motive de ingrijorare vizeaza tot conturile online: programe malware care fura parole (69%) si riscurile asociate conturilor care includ informatii financiare (65%). Cand sunt intrebati despre tipul de date care ar putea fi accesate de catre infractorii cibernetici, utilizatorii spun ca au cea mai mare temere tot in legatura cu parolele lor (50%). Chiar si pozele si video-urile personale sunt mai putin importante: doar 24 % dintre respondenti s-au declarat ingrijorati din acest punct de vedere.

Conform aceluiasi studiu, 18% dintre utilizatori, aproape unul din cinci, s-au confruntat cu tentative de hacking din partea infractorilor cibernetici asupra conturilor lor, in decurs de un an. Foarte important de mentionat, potrivit victimelor, conturile lor au fost compromise prin simpla ghicire a parolei (in 40% dintre cazuri). Nu este deloc surprinzator, daca ne gandim cat de multi utilizatori nu acorda suficienta importanta crearii unor parole puternice si nu le pastreaza in siguranta.

“Comportamentul utilizatorilor este de inteles – astazi, multi dintre noi au zeci de conturi: de e-mail, pe retele de socializare, pentru conturile bancare, de jocuri, de mesagerie si multe altele. Este dificil sa creezi si sa memorezi cate o parola complexa pentru fiecare cont. Exista, insa, aplicatii concepute special pentru aceste situatii: acestea pot sa genereze parole sigure pentru fiecare serviciu in parte, sa le stocheze in siguranta, sa le sincronizeze pe diferite dispozitive si sa le introduca automat in formularele de autentificare de pe site-uri. Utilizatorul trebuie sa-si aminteasca doar o parola principala si nu zeci de parole diferite. Aceste aplicatii securizeaza conturile si fac loc in memorie pentru alte lucruri”, spune Elena Kharchenko, Head of Consumer Product Management la Kaspersky Lab.

Kaspersky Password Manager este o astfel de solutie. In afara caracteristicilor standard, versiunea sa actualizata poate sa importe parole de la alte solutii similare, sa genereze parole complexe pentru PC-uri si Mac-uri si sa verifice, automat, siguranta parolelor folosite. De asemenea, utilizatorii Kaspersky Password Manager au acces de la distanta la parolele lor, prin intermediul paginii lor de pe portalul My Kaspersky, in cazul in care aplicatia nu poate fi instalata sau e nevoie sa introduca parola de pe dispozitivul altcuiva. Gasirea parolei de care au nevoie utilizatorii este acum si mai simpla, cu optiunea de control vocal pentru Google Chrome.

Toate caracteristicile noi sunt acum disponibile pentru PC-uri si Mac-uri. In plus, utilizatorii noului MacBook Pro pot sa inlocuiasca parola principala cu o amprenta digitala.

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este o companie globala de securitate cibernetica, fondata in 1997. Cunostintele in domeniul amenintarilor cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky Lab se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii pentru a proteja companii, infrastructura critica, autoritati guvernamentale si utilizatori individuali din toata lumea, Portofoliul complex de securitate include protectie endpoint de top si un numar de solutii specializate de securitate si de servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky Lab, precum si 270.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.