Kaspersky Fraud Prevention Cloud ofera organizatiilor o protectie imbunatatita impotriva fraudelor

Kaspersky Lab a lansat Kaspersky Fraud Prevention Cloud, o noua solutie pentru organizatiile care se confrunta cu riscuri de activitate frauduloasa, ca urmare a cresterii rapide a serviciilor online. Pe langa solutiile anti frauda pentru endpoint si dispozitive mobile in interiorul platformei Kaspersky Fraud Prevention, noul produs inglobeaza un set de tehnologii cloud, destinate protectiei bancilor, a institutiilor financiare, a furnizorilor de programe de loialitate si a agentiilor guvernamentale. Aceste tehnologii includ o baza de date globala cu informatii despre reputatia dispozitivelor, analiza comportamentala, biometrica si detectie malware in cloud.  

Odata cu dezvoltarea platformelor de online si mobile banking, organizatiile trebuie sa lupte impotriva fraudei si a spalarii de bani, asigurand, in acelasi timp, protectie utilizatorilor. De exemplu, unul din patru clienti ai bancilor a fost victima unei fraude financiare in ultimul an[1]. Noua solutie de prevenire a fraudelor, de la Kaspersky Lab, furnizeaza protectie pe mai multe niveluri, atat pentru organizatii, cat si pentru utilizatori, rezultatul fiind reducerea pierderilor cauzate de fraude si costuri de preventie tinute sub control.

Solutia include tehnologii avansate pentru a imbunatati vizibilitatea si detectarea activitatii suspecte. Analiza comportamentala si biometrica ne ajuta sa aflam daca o persoana este reala, fara alte actiuni ori proceduri suplimentare solicitate de utilizator. Comportamentul este analizat prin miscarile mouse-ului, click-uri, scroll-uri, prin apasarea tastaturii pe PC-uri si accelerometru / pozitia giroscopului si gesturi (tactile, glisari, etc) pe dispozitive mobile.

Kaspersky Fraud Prevention Cloud retine si analizeaza comportamentul utilizatorului, dispozitivul, mediul si informatiile despre o sesiune de lucru, sub forma de big data anonime in cloud, fiind folosite ulterior pentru analiza. Aceasta noua informatie este introdusa in sistemul Enterprise Fraud Management, care permite detectia proactiva a fraudelor, chiar inainte ca tranzactia sa aiba loc. Aceasta strategie este bazata pe conceptul Humachine Intelligence al Kaspersky Lab, o imbinare de big data si analiza a cercetarilor in domeniul amenintarilor, cu algoritmi de invatare automatizata (machine learning) si experienta celor mai bune echipe de securitate ale companiei.

Risk Based Authentication (RBA) evalueaza riscurile inainte ca utilizatorul sa fie logat in mediul digital, furnizeaza recomandari sistemelor interne de back-end daca ar trebui sau nu sa continue, solicita informatii suplimentare de autentificare sau blocheaza accesul pana la verificari suplimentare. Aceasta caracteristica imbunatateste experienta de utilizare pentru ”utilizatorii legitimi”, prin scaderea numarului de niveluri de autentificare, in timp ce ”utilizatorii neautorizati” sunt descoperiti inainte de comiterea oricarei activitati frauduloase.

Functia Continous Session Anomaly Detection ajuta, de asemenea, la imbunatatirea ratei detectiei de activitati frauduloase, prin identificarea preluarilor de conturi, a fraudelor legate de conturi noi, a spalarii de bani si a altor procese suspecte. Prin urmare, Kaspersky Fraud Prevention Cloud actioneaza nu doar in timpul procesului de logare, ci pe parcursul intregii sesiuni de lucru, construind modele statistice ale diferitelor tipare comportamentale cu ajutorul tehnologiilor bazate pe invatarea automatizata.

Detectia malware fara a avea nimic instalat pe dispozitivul utilizatorului, ca parte din Kaspersky Fraud Prevention Cloud, imbina tehnologii directe si proactive de detectie. Prima identifica daca dispozitivul clientului este folosit pentru a ataca direct serviciile digitale ale unei anumite organizatii. A doua ajuta la identificare malware-ului care nu afecteaza organizatia in mod direct, dar ar putea fi adaptat in acest scop, in viitor. Astfel de masuri ajuta compania sa diminueze riscurile si sa evite pagubele cauzate de un atac real, atunci cand se intampla.

In cadrul echipei de preventie a fraudei, avem un grup dedicat de experti, de cercetare a fraudei si de analiza, care ofera suport clientilor pentru diminuarea riscurilor de frauda, investigarea incidentelor si tinerea sub control a costurilor de preventie”, spune Alexander Ermakovich, Head of Fraud Prevention la Kaspersky Lab.  “Aceste informatii sunt introduse in solutia noastra cloud, imbunatatind-o si asigurandu-se ca este pregatita sa ne ajute clientii sa lupte cu amenintarile si tacticile de fraudare, care evolueaza constant.”

Kaspersky Fraud Prevention Cloud este disponibil acum in toata lumea. Mai multe informatii despre solutie sunt disponibile pe site.

[1] Conform studiului Riscuri pentru institutiile financiare, pe 2016, realizat de B2B International and Kaspersky Lab.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.