De ce trebuie efectuata anual curatarea interna a laptopului ?

Nu multi posesori de laptopuri pun accent pe curatarea interna, deoarece nu cunosc cu adevarat importanta curatarii laptopului si ce implica daca amâna aceasta operatiune.
Un laptop care nu a mai fost curatat de o perioada de timp, va aduna tot mai multe reziduri, cum ar fi scame, praf si par provenit de la animalele de companie.Aceste impuritati formeaza un strat tot mai gros, care va împiedica din ce în ce mai mult evacuarea aerului fierbinte venit de la componentele interne.
Chiar daca mediul în care folosim laptopul, nu pare plin de praf si scame, acestea sunt peste tot si laptopurile sunt cunoscute petnru ca atrag scamele si praful prin acele fante de aerisire.

Un laptop necuratat folosit constant va duce sigur la scaderea performantelor acestuia, si ulterior defectarea cu repercursiuni grave la componente cheie, precum placa de baza sau cipul video.
Curatarea interna a laptopului este un procedeu destul de complicat, deoarece implica desfacerea carcasei laptopului pentru a ajunge la procesor. Praful si restul impuritatilor sunt inaturate cu ajutorul unui compresor cu aer care curata si fantele de aer si radiatorul.

Atunci când se curata laptopul se înlocuieste si pasta termoconductoare de pe procesor, cip video, northbridge, pasta care se întareste în timp si îsi pierde din proprietatile de a transfera caldura catre radiator.
Aceasta operatiune o poti face si acasa daca ai minime cunostinte în materie de laptopuri, deoarece trebuie desfacut si curatat cu grija în interior, pentru a nu defecta alte componente.Însa, recomandat este sa apelezi la un service specializat de laptopuri pentru o manopera mai sigura.
Iti recomandam sa cauti pe youtube, un video demonstrativ in care modelul tau de laptop este desfacut. Astfel vei avea ocazia de a fi asistat, pas cu pas, in timp ce desfaci laptopul.
Asta te poate ajuta si dupa ce termini curatarea laptopului si asamblezi la loc componentele.
Curatarea laptopului costa între 50 si 100 de lei, depinde de service-ul pe care îl alegeti si de orasul în care locuiti.
Specialistii ne recomanda sa mergem cu laptopul la curatat de cel putin o data pe an, pentru a evita alte probleme ce ar putea sa apara.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.