Vrei un calculator, dar nu ai foarte multi bani? Alege un calculator sh!

Când doresti sa îti schimbi calculatorul vechi, ai optiunea de a achizitiona unul second hand, mai ales daca bugetul de care dispui, nu este unul generos.
Aceasta decizie are si avantaje, dar si dezavantaje, despre care vom discuta in randurile care urmeaza.

Cel mai important avantaj pe care îl reprezinta un calculator second hand este pretul. Se pot face economii substantiale În bugetul personal daca alegem sa cumparam un calculator second hand si nu unu noun out din magazin.
În comparatie cu un calculator nou sau un laptop care poate costa si peste 5000 de lei, un calculator second hand poate costa si 300 de lei, ceea ce nu reprezinta o achizitie foarte costisitoare.
Un astfel de calculator poate fi achizitionat foarte usor si de pe net, printr-o cautare rapida îti vor fi afisate destul de multe variante din care poti alege.
Un alt avantaj destul de important îl reprezinta garantia oferita calculatorului. Atunci când sunteti pe cale sa cumparati un calculator second hand, ar fi bine sa verificati înainte de achizitionare daca calculatorul vine însotit de garantie.
În cazul unor probleme aparute sau a unor accidente,acesta poate fi reparat mai usor si fara cheltuieli aferente.
Un alt beneficiu adus de calculatoarele second hand este ca ai optiunea de a învesti în ele pentru a le face mai performante. Decât sa cumperi un calculator nou care este si mai scump si piesele sunt standard, îti poti cumpara unul second hand si îi poti adauga sau schimba piese mult mai performante cu cele vechi, in timp. De cele mai multe ori, recurg la acest procedeu cei profesionistii care au nevoie sa ruleze programe mai performante sau cei pasionati de gaming si mining.

Acest procedeu îti permite sa îmbunatatesti performanta calculatorului treptat, atunci când dispui de timp si de niste bani pe care vrei sa îi investesti în el, nefiind obligat sa cumperi toate piesele odata. Multi specialisti recomanda sa îti upgradezi calculatorul pe piese decât sa dai mai multi bani pe unul nou , care chiar ar putea fi mai slab din punct de vedere al performantei.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Vrei un calculator, dar nu ai foarte multi bani? Alege un calculator sh!”

 1. Entiu

  Foarte buna ideea, pentru mine. Eu am unul de ceva timp si ma gândeam să-l înlocuies cu unul nou.
  Dar prin metoda indicata de tine se pot înlocui componentele importante ale calculatorului? Nu presupune riscuri?!

 2. valigw

  Da se pot inlocui componente importante, dar ar fi bine sa pastrezi procesorul si placa de baza, deci tine cont de ele cand cumperi. Calculatoarele refurbished sunt mai bune decat cele second hand, oricum ambele sunt “de firma” si nu se compara cu cele facute, superioare la fiabilitate, zgomot, etc.
  Am cumparat de multe ori pt. diversi prieteni, solutia e garantata, iti pot trimite pe PM sau daca Radu e deacord pot posta de unde am luat eu de cele mai multe ori, verificate cu factura si garantie.
  Poti adauga la ele: SSD, mai mult RAM, placa video (daca joci jocuri) si altele ca sa maresti performanta. Discutia pe acest subiect e mai ampla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.