Cum sa blochezi reclamele din YouTube (Windows si Android)

YouTube a devenit o platforma media aproape indispensabila in lumea moderna. Fie ca vrei sa iti creezi un playlist cu melodiile preferate sau sa urmaresti o recenzie pentru produsul favorit sau un eveniment live, totul este acolo… pe YouTube.

Din pacate, clipurile si platforma devin din ce in ce mai inundate de reclame care apar in timpul clipului, la inceputul sau, sau undeva in dreapta, dedesubt si iti atrag atentia sau blocheaza vizionarea materialelor video.

Fiindca cei de la Google isi perfectioneaza permanent mecanismele de livrare a reclamelor si modul de implementare, metodele de blocare sunt uneori ineficiente.

Totusi, vreau sa va prezint in cele ce urmeaza doua metode verificate pentru platformele Windows si Android.

Windows

Aici cea mai simpla metoda este utilizarea unei extensii instalate in browserul Google Chrome. Si fiindca acest browser are o cota de piata de circa 60%, si ofera o experienta aproape completa de navigare cu o compatibilitate web crescuta, ma voi limita in acest articol doar la el.

Extensia se numeste uBlock Origin.
Instalarea este simpla. Se deschide Google Chrome, se apasa pe cele trei puncte din dreapta sus (“Meniu”), apoi More Tools -> Extensions -> Get more extensions. O simpla cautare dupa denumirea ublock origin si instalarea sa este suficienta. Partea frumoasa este ca functioneaza din prima si fara alte setari sau complicatii.
O instalezi si uiti de ea… isi face treaba singura.
Astfel, ca data viitoare cand intri pe YouTube nu vei mai vedea reclamele inconjurate in chenar rosu in screenshot-ul de mai jos.

fara reclame youtube

Android

Daca pentru Windows varianta era simpla si gratuita, pentru Android exista doua posibilitati.
1. Programul AdGuard, care vine cu 7 zile de testare gratuita si apoi necesita achitarea unei taxe lunare. Dar isi face treaba cu prisosinta si blocheaza orice reclama (YouTube, Chrome, jocuri si orice alta aplicatie de pe telefonul tau). Tehnica folosita este crearea unui tunel VPN prin care redirectioneaza si filtreaza tot traficul, anuland elementele periculoase.

blocare reclame android

2. O alta varianta gratuita (cu eficienta ceva mai scazuta totusi) este Cygery AdSkip for YouTube, creata de un dezvoltator de pe XDA Developers. Se poate descarca si instala de aici: https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-cygery-adskip-youtube-xda-exclusive-t3361271

Mult succes si astept in comentarii si alte metode pe care le folositi voi sau opinii despre ceea ce v-am prezentat eu.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Cum sa blochezi reclamele din YouTube (Windows si Android)”

  1. AdGuard – 3 luni licenta gratuita (blocheaza eficient reclamele in aplicatiile Android)

    […] povesteam in ACEST articol despre cateva metode eficiente de a bloca reclamele de pe YouTube. AdGuard pentru Android avea […]

  2. virus2009

    Ai revenit cu ceva postari .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.