SID 2018: O mai mare securitate IT pe Internet

Anul trecut, utilizatorii de Internet din Germania au petrecut aproape 2,5 ore pe zi in fiecare zi (sursa: studiu online ARD/ZDF). In special, tinerii petrec mult timp pe retele sociale si pe serviciile de mesagerie. Cu toate acestea, atunci cand fac acest lucru, ei sunt adesea neglijenti cu datele lor personale si, astfel, isi pun in pericol identitatea lor digitala. Un alt pericol atunci cand navigheaza pe web-ul din intreaga lume este hartuirea cibernetica. Safer Internet Day (SID) din acest an se desfasoara sub sloganul “Creati, conectati si impartasiti respectul: Un Internet mai bun incepe cu dvs.” si are scopul de a face utilizatorii constienti de pericolele Internetului. Pentru a marca aceasta zi europeana de actiune, G DATA ofera sfaturi de securitate si demonstreaza modul in care utilizatorii de Internet isi pot pastra controlul asupra datelor lor.

Ransomware, phishing, hartuire cibernetica – lista amenintarilor pe Internet este lunga. Utilizatorii pot deveni rapid victime ale atacurilor reusite, iar apoi trebuie sa gestioneze pierderea datelor lor personale sau alte consecinte importante.

“Multi utilizatori de Internet nu iau in serios securitatea propriei identitati digitale, deoarece nu sunt constienti de riscuri sau nu se considera a fi tinte intersectoriale de atac pentru infractorii cibernetici. Acest lucru face ca atacurile de succes sa fie deosebit de usoare pentru faptuitori “, explica Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. “Utilizatorii se pot proteja impotriva atacurilor online, a agresiunii cibernetice si a altora similare, urmand cateva sfaturi simple de securitate.”

Ce este Safer Internet Day?

SID este o zi globala de actiune initiata de Uniunea Europeana pentru a imbunatati securitatea pe Internet. Anul acesta se desfasoara in a doua zi a celei de-a doua saptamani a celei de-a doua luni. Oricine poate lua parte – institutii, companii, organizatii, asociatii sau persoane fizice.

Sfaturi de securitate pentru utilizatorii de Internet de la G DATA.

  • Inchideti bresele de securitate: ar trebui sa utilizati update-urile pentru a va asigura ca sistemul de operare, software-ul si aplicatiile pe care le utilizati sunt intotdeauna complet actualizate. Acest lucru va ajuta sa inchideti bresele de securitate pe care infractorii le-ar putea exploata.
  • Protejati-va printr-o solutie de securitate: O solutie completa de securitate face parte din echipamentul de baza al oricarui computer. Aceasta nu ar trebui sa includa numai o protectie eficienta impotriva virusilor, ci si un filtru antispam, un firewall si o protectie in timp real impotriva amenintarilor online.
  • Trimiteti-le direct in cosul de reciclare digital: Stergeti imediat e-mailurile spam si evitati sa deschideti in orice circumstante link-uri sau atasamente nesolicitate.
  • Parole securizate: Pentru fiecare cont online, cum ar fi retelele sociale si serviciile de corespondenta, trebuie sa fie setată o parola separata. Aceasta ar trebui sa cuprinda o combinatie non-logica intre numere, majuscule si litere mici.
  • Siguranta copiilor pe Internet: Parintii ar trebui sa-si invete copiii cum sa fie in siguranta pe Internet. Controalele parentale va pot ajuta sa preveniti accesul copilului la site-uri ce fac referire la droguri, violenta, pornografie, etc.
  • Feriti-va de URL-uri scurte: Link-urile abreviate pot duce la o capcana malware. Utilizatorii ar trebui sa fie foarte atenti si, in mod ideal, sa nu acceseze adrese URL primite de la persoane straine.
  • Nu dezvaluiti prea multe informatii despre dvs.: Utilizatorii retelelor sociale nu ar trebui sa dezvaluie prea multe informatii despre ei insisi si sa evite publicarea de informatii personale, cum ar fi adrese postale sau numere de telefon mobil in profilul lor.
  • Nu toti utilizatorii de social media va sunt prieteni: Utilizatorii retelelor sociale primesc de multe ori cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunosc. Solicitarile de prietenie trebuie confirmate numai in cazul in care cunoasteti persoanele respective sau, in mod ideal, acestea va sunt si prieteni in viata reala.

 

-###-

Despre G DATA Software AG

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in dezvoltarea de solutii antivirus. Au trecut mai mult de 31 de ani de cand a fost dezvoltat primul program de combatere a virusilor de catre compania fondata in Bochum in 1985. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.

Rezultatele testelor demonstreaza ca securitatea IT “Made in Germany” ofera utilizatorilor de Internet cea mai buna protectie posibila. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet inca din 2005. In toate cele 9 teste desfasurate intre 2005 si 2016, G DATA a dovedit, de fiecare data, cea mai buna protectie. In testele comparative efectuate de AV-Test, solutiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate in detectia programelor malware. La nivel international, G DATA Internet Security a fost premiata drept cea mai buna suita de securitate de catre publicatii independente din tari precum Australia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Olanda, Spania si Statele Unite ale Americii.

Portofoliul de produse include solutii de securitate pentru utilizatori privati si companii de toate marimile, institutii de invatamant, de sanatate si guvernamentele. Solutiile de securitate G DATA sunt disponibile in peste 90 de tari din intreaga lume.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.