Test al detectiei pentru platforma Android (by AV-Test.org)

virus test android

AV-Test.org a dat publicitatii un test complex pe 21 de produse de securitate pentru Android in care a evaluat rata de detectie pe doua seturi de malware: ultimii virusi de Android in timp real (3436 mostre) si virusii descoperiti in ultimele 4 saptamani (2643 mostre), impactul asupra bateriei, alarmele false generate si functiile oferite. Testul s-a realizat pe un sistem Android 6.0.1 in luna noiembrie 2017.

In categoria protectie s-au oferit maxim 6 puncte pentru o detectie de ~100%, si aici s-au incadrat 13 produse: Alibaba, Antiy, Avast, BitDefender, Cheetah Mobile, G Data, Kaspersky, McAfee, PSafe, Sophos, ,Norton, Tencent si Trend Micro.

Google Play Protect (noul sistem de monitorizare al aplicatiilor instalate de la Google) alaturi de Panda Security au avut cea mai mica detectie si cea mai slaba protectie.

In ceea ce priveste impactul asupra utilizarii telefonului si numarul de alarme false, 13 produse au primit 6 puncte. Cele mai slabe la aceasta categorie au fost CM Security si Antiy AVL.

Noua produse au reusit sa adune maximul de 12 puncte si oricare din ele poate fi o buna optiune pentru protectia dispozitivului tau Android. Acestea sunt cele care au obtinut totodata si cea mai buna protectie (6 puncte).

Pentru protectia dispozitivului tau Android iti recomandam oricare din produsele care care au obtinut 12 puncte la ambele categorii.

Detaliile complete le gasiti aici: https://www.av-test.org/en/antivirus/mobile-devices/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.