Recenzie Kaspersky Free Antivirus 18.0 (Ghid setari si test al protectiei)

Kaspersky a intrat de ceva vreme in randul companiilor de securitate ce ofera produse gratuite, o miscare interesanta si neasteptata pentru multi. Se numeste Kaspersky Free Antivirus 18.0 si il vom analiza in cele ce urmeaza.

Am dorit sa pun la treaba acest program gratuit de securitate si sa va ofer cateva impresii. In primul rand, in timpul rularii exista doar doua procese active (avpui.exe si ksdeui.exe) ce consuma in modul Idle nu mai mult de 5-10 MB RAM.

Produsul ofera o protectie solida si incorporeaza 4 module: File Anti-Virus, Web Anti-Virus, IM Anti-Virus si Mail Anti-Virus. Nivelul de setari este remarcabil si utilizatorul poate alege daca sa foloseasca sau nu motorul euristic (cu cele trei nivele), ce se intampla in cazul unei detectii, ce fisiere sunt excluse de la scanare, ce extensii sunt monitorizate, etc. Sunt integrate chiar si tehnologiile iSwift si iChecker (https://support.kaspersky.com/7407).

Pentru a-i spori eficienta puteti modifica o parte din setari, astfel:
1. Deschideti interfata principala a programului si apasati butonul de setari din coltul stanga jos.

kaspersky free antivirus interfata

2. Pentru modulele File Anti-Virus si Web Anti-Virus recomand setarea pe “High”. In cazul in care performanta sistemului este redusa sau primiti alarme false, accesati meniul “Advanced” si setati motorul euristic pe ‘medium’.

kaspersky free antivirus setari

Pentru a testa capacitatea de protectie a unui sistem pe care este instalat am supus Kaspersky Free Antivirus la doua teste.
In primul am folosit 10 link-uri infectate de data recenta (gasite in ultimele 48H), pe care le-am accesat din Internet Explorer. Protectia Web le-a blocat pe toate fara exceptie, iar PC-ul de test a ramas curat ca la inceput.

kaspersky free antivirus test

In al doilea scenariu, am scanat o colectie de 3642 fisiere infectate (colectionate in ultimele 3 luni).

Detectia Kaspersky a fost de 67% (2441 fisiere). Spre comparatie am folosit acelasi set de fisiere infectate si Avira Free Antivirus a detectat 83%.

Voi ati testat acest nou produs de securitate? Cum vi se pare ? Ati inlocui vechiul antivirus?

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Recenzie Kaspersky Free Antivirus 18.0 (Ghid setari si test al protectiei)”

  1. rdb

    Asa mic procentul? Am de mult timp Avira Free, dar as trece pe KAV daca e gratis, insa mi se pare cam slabuta detectia.

  2. virus2009

    Produsele celor de la kaspersky le folosesc de ani buni, fara probleme. Acuma depinde de fiecare ce si cum utilizeaza pc-ul, am scos infectii nasoala tare cu el , folosind versiunea de rescue cd.

  3. Ionut

    Am auzit si eu lucruri bune despre Kaspersky, dar prefer in continuare Avast-ul 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.