AhnLab, Kaspersky si Trend Micro – cea mai buna protectie de securitate in luna februarie 2018

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 18 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici.

Este realizat in perioada ianuarie-februarie 2018 pe un sistem Windows 7 SP1 X64, rezultatele fiind destul de interesante, sapte produsele primind certificarea de “TOP product” AV-TEST.org.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, performanta si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Performantei” a fost testat impactul unui produs de securitate asupra resurselor sistemului in timpul unor activitati obisnuite: accesare internet, copiere documente, descarcare fisiere etc. “Alarmele false si usurinta in utilizare” a evaluat alarmele false generate la accesarea unor site-uri, rularea unor programe sau blocarea unor actiuni legitime ale diverselor programe instalate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni (ianunarie si februarie) in ceea ce priveste virusii de ultima ora printr-un test de tip Real-World (site-uri infectate, virusi propagati prin email) – 228 mostre si testul “clasic” pe un set mai mare de malware (4877 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… unsprezece producatori au primit maximul de puncte – 6 si anume AhnLab, McAfee, Comodo, Kaspersky, avast, AVG, BitDefender, F-Secure, Microsoft, Norton, Trend Micro. Ca o remarca interesanta doua din cele 10 au motorul BitDefender la baza si doar trei sunt produse gratuite. Alte 5 produse au primit cate 5.5 puncte.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-a situat: MicroWorld eScan.

Care este impactul asupra performanteti PC-ului? Aici, sapte produse au obtinut 6 puncte. Pe de alta parte, cele mai slabe la acest capitol au fost: G Data si K7 Computing.

In ce priveste alarmele false si usurinta in utilizare 7 programe au obtinut cate 6 puncte. La polul opus s-a situat F-Secure cu 3 puncte si peste 20 de alarme false inregistrate, ceea ce in opinia noastra il face un produs de evitat.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici arata astfel:

  1. AhnLab, Kaspersky, Trend Micro – 18 pct
  2. COMODO, McAfee, Microsoft, Norton – 17.5 pct
  3. Avast, AVG, Avira, BitDefender, BullGuard, – 17 pct

Si iata ca de aceasta data, avem un clasament foarte strans pentru primele trei locuri, cu diferente foarte mici. Avem trei produse cu scor perfect, dintre care AhnLab reprezinta marea surpriza.

Este demn de remarcat cresterea celor de la COMODO care se apropie la doar 0.5 puncte de locul 1.

Cea mai slaba prestatie a avut-o F-Secure Safe cu 14.5 puncte.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/february-2018/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.